If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bethesda: Z Dishonored se stane série

Prodeje totiž překonaly její interní předpovědi.

Na zahraničních billboardech a masivní inzertní kampaní v médiích zviditelňované Dishonored se komerčně dařilo. Podle dřívějších názorů mnohých se vypravilo na sebevražednou misi, když se jako jediná nová značka ocitla tváří v tvář samým pokračování známých sérií uprostřed podzimní sezóny. A přesto uspěla, aspoň to tvrdí její výrobce z Bethesdy.

"Mohu vám říct, že Dishonored zatím překonává naše očekávání. Dosáhlo úctyhodných čísel v uplynulém víkendu, jak v kamenných obchodech, tak na Steamu, kde bylo podle žebříčku nejprodávanějším titulem. A také se opravdu dobře prodávalo v Evropě," prozradil šéf marketingu Bethesdy Pete Hines pro Destructoid.

Prý je tento výsledek velmi potěšil a mimojiné znamená, že se z Dishonored stává nová série. Jinými slovy, můžeme počítat se zrodem pokračováním a Bethesda ho bude odteď řadit po bok jiných svých značek, jako Fallout nebo The Elder Scrolls.

Přesná čísla ale tvůrce odmítl odhalit - možná kvůli tomu, že by z nich vyplynulo, že interní předpovědi Bethesdy byly až moc opatrné? Každopádně dle auditu NPD se za říjen hry jen v USA prodalo 460 tisíc kusů, což v sobě ale nezahrnuje digitální distribuci.

V ČR se Dishonored podle informací Eurogameru prodávalo "středně dobře", nebyl to tedy jasný bestseller, ale zároveň ani propadák.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dishonored

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments