Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odklad ArmA 3 na 2013 stvrzen, souvisí nějak s vazbou v Řecku?

Změnila se už i ikona na homepage. Co na to Marek Španěl?

Vlastní zpráva - Patří to do kategorie takzvaných tichých odkladů, které se nijak nemedializují, samostatně neohlašují ani nevysvětlují, což v konečném důsledku bývá pro výrobce vždy to nejlepší, co se jim v tomto směru může přihodit. A pak jen zbývá doufat, aby si změny nikdo z novinářů nevšiml a aby se na jejich hlavu nesnesly stížnosti natěšených hráčů, kteří si musejí počkat o něco déle. Tentokrát to ale jistě všichni pochopí.

Česká vojenská simulace ArmA 3, která je posledních měsících zviditelňována jen kvůli nešťastné kauze vývojářů obviněných ze špionáže, měla podle posledních oficiálních plánů vyjít někdy ve 4. čtvrtletí 2012. Že se tak nestane, bylo v podstatě jasné už v létě po výstupech z E3 a ani vývojáři se tím nijak netajili v různých interview, jako bylo třeba to na RPS.

Na oficiální homepage Arma3.com přesto ještě minulý týden stále svítila ikonka slibující "coming Q4 2012", jak doložila cache Google. Až nyní se změnila na "coming 2013", tzn. už bez upřesnění čtvrtletí. Což zavdalo důvod k úvahám, jestli to náhodou nebude až později v příštím roce, nikoli spíš na jeho začátku, jak se dosud všeobecně vzhledem k souvislostem předpokládalo. Třeba obchod Xzone tipuje jaro 2013, které se dá klidně vykládat až jako červen.

PR manažer studia Bohemia Interactive, Ota Vrťátko, na tento opakovaný dotaz reagoval slovy: "V tuto chvíli vám k tomu nemám co říct." O něco sdílnější byl šéf firmy Marek Španěl, který Eurogameru otevřeně odepsal, že v tom šíleném zmatku okolo "kluků" pro ně není komunikace nového termínu úplná priorita. Ostatně byl to právě Španěl, kdo si už v únoru nechával otevřená vrátka pro možný posun z Vánoc na později, bude-li to situace a kvalita hry vyžadovat.

Hledat přímou souvislost mezi nestihnutím ArmA 3 letos a vězněním dvou vývojářů by však byla chyba. Oba muži se údajně měli touto dobou podílet spíš na plnohodnotné verzi modu DayZ a především přímo Ivan Buchta mluvil o 2013 ještě před svou cestou do Řecka, když to tehdy zdůvodnil tím, že chtějí věnovat nějaký čas na testování. Dříve se počítalo s tím, že koncem letošního roku má být spuštěna komunitní alfaverze, aby pomohla vychytat co nejvíce chyb, kterými je tato série z minulosti nechvalně proslulá. Její osud ale rovněž zůstává ve hvězdách a v uplynulých týdnech o ní nebylo nic slyšet.

Zkrácená E3 předváděčka

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments