If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spuštění singlu Far Cry 3 PC je v úvodní den nemocné

Spadlé servery a provázání s uPlay komplikují život.

I kvůli výstižnému sloganu "je to jako Skyrim s pistolema", s kterým poprvé přišla před pár měsíci Machinima v jednom z preview a UbiSoft si ho hned osvojil v reklamní kampani, mnozí netrpělivě vyhlíželi okamžik, kdy si poprvé pustí Far Cry 3 po časném ranním nákupu nebo vybrání si dovolené. Jenže hra na počítačích dnes nefunguje tak, jak by správně měla a uPlay nemělo v první polovině pátku jít ani na PS3 (i např. v Ghost Recon).

UbiSoftu zřejmě pod velkým náporem spadly servery a online služba uPlay, která nám ještě minulý týden běžela hladce a Pavel Oreški ji dokonce pochválil, se tím pádem stala nedostupnou.

Dobrá, řeknete si, ale Far Cry 3 na PC přece obsahuje Offline režim, s kterým by snad singleplayer měl i za takové situace normálně šlapat, protože, jak známo, UbiSoft upustil od dřívějšího požadavku permanentního připojení k internetu. Jenže kvůli způsobu implementace do hry to při nefunkčních serverech drhne.

Jak upozornil komentář RockPaperShotgun, problémem je až přílišné provázání služby uPlay s hrou. Dnes tedy musíte u nepřeskočitelného intra doufat, že vám po něm hra několikrát nespadne nebo se nekousne (nebude muset být odstřelena), odklikat pár chybových hlášek kvůli nemožnosti připojit se k serverům, spatřit pokaženou grafiku a rozhraní (viz okolní obrázky), a teprve potom se dá zapnout zmiňovaný Offline režim pro započetí hraní singlu.

Jinými slovy, Far Cry 3 poněkud doplácí na prosazování funkcí uPlay a na nemožnost zvolit si Offline režim ještě před spuštěním hry, jako to je běžné u jiných podobných služeb. Sice to jde docílit přes vytvoření ikonky na .exe soubor s parametrem -offline, ale to vám nikde hrou není standardně nabídnuto, pokud nepátráte po řešení v diskusních fórech.

Co na to UbiSoft? V oficiálním tweetu reagoval takto: "Velmi se omlouváme za potíže se servery ovlivňující chod Far Cry 3 na PC a pracujeme na co nejrychlejší nápravě provozu služby." Nezapomeňte jinak na ovladače a patch!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments