Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci herních bondovek a olympiád po 25 letech končí

Přišli o několik zakázek kvůli klesajícím prodejům.

Zatímco Skyfall se stalo nejnavštěvovanější bondovkou v domácích kinech a také nejúspěšnějším filmem všech dob ve Velké Británii, který překonal i Avatara, tvůrci herních odnoží museli zavřít krám.

Britské studio Eurocom bylo naposledy podepsané pod 007 Legends, remakem GoldenEye, Harry Potterem pro Kinect nebo olympiádami Vancouver 2010 a Beijing 2008. Svou činnost muselo ukončit po 25 letech nezávislé existence a propustit zbývajících 42 zaměstnanců.

Za důvody uvedlo od roku 2008 postupně klesající prodeje konzolových i PC her, což vyústilo ve zrušení několika nasmlouvaných projektů od vydavateli, neschopnost sehnat nové zakázky a nedostatek finančních prostředků na provoz firmy. Problémem měla být i konkurence od studií v zemích s nižšími náklady a daňovými úlevami.

Eurocom měl vedle bondovek na svědomí i jiné licencované tituly dle filmů, jako Doba ledová, Piráti z Karibiku, Batman Begins nebo Buffy the Vampire Slayer, ale u kritiků nikdy výjimečně nezabodoval a býval kritizován za zastaralé technické zpracování.

Finální trailer z 007 Legends

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

007 Legends

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments