Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mašinka od Valve chce v obýváku soupeřit s příštími konzolemi

V čem má být dle Newella výhodnější?

Druhý počítač připojený k televizi má v současnosti v obývacím pokoji nemálo hráčů, zejména pro sledování filmů nebo internetových streamů. Ale jeho ovládání myší s klávesnicí někdy není zrovna pohodlné nebo je problém s obrazovkou, která aby na velké TV byla čitelná, je potřeba mít nízké rozlišení, s nímž zase úplně nespolupracují některé služby navržené pro běžné monitory apod.

Valve chtějí v této oblasti přinést vlastní unifikované řešení založené na Steamu, krabičku pod televizi, o které se šeptá od jara. Ledacos naznačil Big Picture mód Steamu, na který prý byly silnější ohlasy, než tvůrci čekali, a tak Gabemu Newellovi nic nebránilo více se rozhovořit o jejich záměrech, mezi něž patří mj. Linux verze.

"Myslím si, že většina zákazníků a vývojářů shledá náš hardware lepším prostředím než konzole příští generace od Microsoftu a Sony, pro něž to bude v roce 2013 konkurence. Výhodou bude, že tyto (z PC vycházející) sestavy nabídne vícero různých výrobců s různou konfigurací a zákazníci si budou moci vybrat tu, která jim sedne nejlépe," řekl šéf Valve pro Kotaku na přebírání cen Video Game Awards.

Tato zatím nepojmenovaná a neohlášená mašinka do vašeho obýváku však nebude tak otevřená jako běžné počítače, aby byla odolná virům a malware. Dle Newella, před časem ostře kritizujícího Windows 8, má být uživatelský ekosystém docela svázaný, takže pokud si chcete dělat, co se vám zlíbí, bude lepší nadále zůstat u běžného PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments