Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Příští Mass Effect na Vánoce 2014 nebo v létě 2015

Ale mluvit se o něm prý bude dříve.

Představit hru bývalo dosud zvykem zhruba tak rok či půl roku před vydáním, aby se hráči příliš nenatěšili na něco, co je ještě daleko. Nicméně poslední trendy ukazují, že pro výrobce začíná být výhodnější si s tím raději pospíšit (viz třeba GTA 5), aby za delší období stihli nasbírat více předobjednávek, které jsou pro celkovou prodejnost naprosto klíčové.

Pokračování trilogie Mass Effect se tímto přístupem k marketingu možná bude řídit, aspoň to tak vypadá z oficiálně nepotvrzeného zdroje. Podle něj příští díl této sci-fi série vyjde někdy mezi Vánocemi 2014 a létem 2015. Oficiálně má být ohlášen už příští rok.

"Přesně vám to nedokáži říct, protože plný vývoj se rozjel teprve před dvěma měsíci. Fanoušci se ale nemusejí strachovat kvůli změně studia a enginu, poznávací znamení této sci-fi série zůstanou zachovány," měl pronést nejmenovaný vývojář z BioWare v rozhovoru pro neznámý web Gamer Syndrome, aniž by bylo jasné, zda jde o únik nebo cílené prosáknutí informací pro uklidnění publika.

Jinak v podstatě zopakovaly teze, co se už věděly od listopadu, kdy ještě ani tvůrci nebyli rozhodnutí, zda má jít o prequel nebo pokračování. Tedy že velkou roli opět sehrají hráčovy volby, že na vše dohlíží producent Casey Hudson a že v Edmontonu mají se značkou bohaté zkušenosti díky práci na multiplayeru pro Mass Effect 3.

Read this next