If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA otočili, čtvrtý Mass Effect ve 2014 už neplatí

Protichůdná stanoviska k včerejší zprávě.

Když jsme tu včera ráno psali o upřesnění okna pro vydání čtvrté hry ze série Mass Effect, určité pochybnosti vzbuzovalo jméno serveru Gamer Syndrome. Nicméně EA tehdy britským kolegům potvrdili autentičnost rozhovoru a upřesnili, že to řekl prouducent ME3 Mike Gamble, takže to všichni vnímali jako věrohodné info.

Ale uplynul jeden den a už to zase neplatí. Nejprve se zástupce EA opravil, že autorem výroku o datu vydání nebyl Gamble, nýbrž někdo jiný z BioWare. A o pár hodin později se EA znovu ozvali Eurogamer.net s úplně protichůdným stanoviskem, že prý všechno, co se objevilo na Gamer Syndrome o hře, nepochází od nikoho z EA nebo BioWare.

Načež zmiňovaný neznámý se buď sám rozhodl nebo byl donucen veřejně přiznat, že čerpal z nespolehlivého zdroje. Původní článek úplně odstranil a vypustil doprovodné prohlášení: "Omlouváme se, informace byly nepřesné a nejsou od nikoho z tvůrců."

Co to tedy má znamenat? Jedná se jen o takovou hru PR manažerů, kteří mohli dostat vynadáno, že něco tak zásadního o důležité značce poskytli neznámému webu a teď se tváří opačně než včera, aby tu samou informaci o termínu Mass Effect hry mohli později znovu udat některému z prestižnějších médií, který to více vysvětlí a zviditelní? Nebo pokračování Mass Effect opravdu nevyjde v roce 2014 a i vzhledem ke změně enginu či studia to vypadá spíš na později? Nebo neplatí ty slova o směřování příští hry a věrnosti odkazu série? Těžko zvenčí soudit...

Trailer z posledního DLC Omega pro ME3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments