If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diablo 3 mezi nejhledanějšími slovy roku dle Google

Už šlape na konzolích, ale PvP mód odložen.

Povedlo se mu předhonit vévodkyni z Cambridge (Kate) nebo letní olympijské hry v Londýně. Diablo 3 se stalo celkově pátým nejhledanějším slovem mezi trendy roku 2012 na Google. Ten zveřejnil výsledky v rámci svého Zeitgeistu 2012. Hru od Blizzardu v žebříčku předstihla jen smrt zpěvačky Whitney Houston, hurikán Sandy nebo uvedení iPadu 3. Žádný film v první desítce nefiguruje.

Vědom si této popularity, u které bude zajímavé sledovat, jestli se promítne i do hlasování o Hru roku 2012 nebo zda na ni většina lidí kvůli květnu zapomene, se Blizzard stále snaží o převedení na další platformy, kde by byla rovněž kasovním trhákem. Mohlo by teoreticky jít i o port pro Wii U...?

"Diablo 3 už na konzolích běží. Tyto verze stále ještě prozkoumáváme a věříme, že s nimi pohneme tak daleko, abychom je mohli nazvat naším oficiálním projektem. Zatím o nich nemůžeme mluvit, ale vypadá to velmi dobře a více se dozvíte někdy příští rok," řekl šéf firmy Rob Pardo pro Polygon bez upřesnění, o kterých konzolích hovoří.

Špatnou zprávu má Blizzard pro čekatele na PvP režim do PC verze Diablo 3. Měl být k dispozici do konce letošního roku, ale nestane se tak. Prý se vyrojily nějaké komplikace. "Toto je přesně důvod, proč obvykle neuvádíme žádné termíny. Pokud upřednostňujete kvalitu před stihnutím určitého data, občas jsou vaše odhady mylné," dodal Jay Wilson.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments