Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rome 2 poruší tradici série, když nebude přeloženo

Eurogamer se překvapení dozvěděl od Comgadu.

Aktualizace - situace se změnila, Rome 2 nakonec v češtině bude.

Vlastní zpráva - Ať už šlo o Shogun 2, Medieval 2, Napoleona nebo Empire, vždy jste se mohli spolehnout, že každá z těchto her je profesionálně lokalizovaná do češtiny od Comgadu, resp. dříve od CD Projektu. Nejnovější přírůstek do série Total War od Creative Assembly však tuto tradici poprvé poruší.

Jak se Eurogamer dozvěděl, historická strategie Rome 2 pro PC překvapivě nebude s českými titulky (jen s přeloženým manuálem za 1099 Kč). Je to jisté už teď, navzdory plánovanému vydání až příští rok na podzim a navzdory ještě optimistickým vyhlídkám před pár měsíci, kdy jsme hru naživo viděli na Expu.

"O češtinu pro Rome 2 byla velká bitva, bohužel tuhle konkrétní bitvu jsme prohráli," stroze k tomu řekl Milan Czarnowski, ředitel distributora, který u nás zastupuje Segu.

Ani její jinou hru, únorové Aliens: Colonial Marines, Comgad nemůže přeložit, ač by i v tomto případě strašně rád. "Sega má s vývojáři nějakou starou smlouvu, která jim další jazyky než ty dříve domluvené neumožňuje," vysvětlil Czarnowski. Více bychom se o obou titulech měli dozvědět v zítřejší tiskové zprávě Comgadu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Total War: Rome II

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments