Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak se bude hrát Walking Dead FPS od Activision?

Svěříte parťákovi zásoby a jak vyřešíte nastalé situace? Detaily o náplni.

Vzhledem k obrovské popularitě adventurní série The Walking Dead i mezi nefanoušky předlohy a naopak alergii na výrobce Activision bylo dopředu jasné, že se first-person střílečka The Walking Dead: Survival Instinct podle TV seriálu ocitne pod lupou. Co od ní zhruba čekat, nastínilo mezi svátky první video z hraní, a dnes se k ní vracíme díky preview IGN.

Premisa hry se točí okolo podstupování různých rizik ve snaze o přežití v pohledu z vlastních očí. Budou v ní dva typy misí: buď o dostání se z bodu A do bodu B (např. na stanici šerifa nebo do kempu) nebo o řešení nastalých událostí. Budete mít svobodně na výběr, jak si poradíte - buď ucpanou dálnici sami vyčistíte nebo vyplýtváte drahocenný benzín, abyste překážku objeli jinudy. Když vám benzín uprostřed cesty dojde, hra skončí a můžete to zkusit znovu z posledního checkpointu. Celek tedy bude nelineární (posílání na rozličné mise ala XCOM), ale to už se prý nedá říct o designu jednotlivých misí.

Nejčastěji se v Survival Instinct budete snažit nepozorovaně proplížit okolo zombíků nebo házet prázdnými lahvemi pro jejich odlákání. S rychlým utíkáním jako v Call of Duty tu nepochodíte, protože si vás pak nemrtví snáze všimnout nebo ucítí. A když takto zalarmujete tři naráz, může to dost dobře znamenat konečnou, stejně jako v televizním seriálu The Walking Dead. Jeho diváci ze hry mimojiné zjistí, odkud Daryl získal pověstnou kuši.

Postupem času potkáte různé přeživší, kteří se mohou stát členy vašeho týmu a pak jim můžete udílet úkoly, zatímco vy v tutéž dobu podniknete něco jiného. Když takto parťáka pošlete na misi třeba pro sehnání benzínu, záleží na vašem rozhodnutí, jestli mu svěříte zbraň z vašeho inventáře nebo energy drink (funguje tu namísto lékárničky), abyste zvýšili jejich šance na přežití. Ale současně nemáte žádnou garanci, že se dotyčný opravdu vrátí živý, takže vaše vlastní zásoby mohou přijít vniveč a pak vám chybět.

Video z hraní

Akce The Walking Dead: Survival Instict vyjde pro PC, PS3 i X360 jako krabicovka i digitálně někdy během letošního roku a vyvíjejí ji Terminal Reality (Ghostbusters, Kinect Star Wars). IGN se bojí jen vizuální stránky, která prý nedosahuje současných standardů.

Read this next