Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Už dva přední obchody tipují datum GTA 5 na březen

Proti tomu ale hovoří objektivní fakta.

Pokud byste si prošli všechny herní články za minulý rok, hrou s nejvíce spekulacemi, často podvrženými, bylo Grand Theft Auto 5. Letos tomu asi nebude jinak, dokud samotný Rockstar nepřijde s upřesněním termínu, dosud stanoveného neurčitě na "jaro 2013", které v různých zemích chápou odlišně.

Zákazníci obchodu Amazon.com, kteří tam mají GTA 5 předobjednané, totiž dostali na Vánoce automaticky generovanou emailovou zprávu, která informovala o odhadovaném příchodu hry dne 27. března 2013. Což je středa, nezvyklý den pro premiéry. Na druhou stranu, Amazon zrovna není typem obchodu, který by si data cucal z prstu pro své zviditelnění. Na produktové stránce raději žádný termín neuvádí a před měsícem rozvířil spekulace o 19. červnu 2013, což, jak se později ukázalo, byla pouhá chyba.

V návaznosti na to přišel dnes Saturn, přední německý obchod s elektronikou s pobočkami po celé Evropě, s jiným datem GTA 5 a to už 15. března 2013 pro X360 verzi. Dokonce začal vybírat zálohu pět eur za předobjednávku, která vám garantuje plakát s motivem z artworků, což napovídá, že nejspíš oficiálně spolupracuje s Rockstarem.

Proti uvedení hry na trh už přespříští měsíc však hovoří přesunutí tržeb Take 2 až do příštího fiskálního roku (počínaje 1. dubnem 2013) a hlavně fakt, že je to ode dneška příliš brzy.

Obchody potřebují více času pro rozjetí kampaně (předváděčka hry pro významné obchodní partnery v Londýně se podle našich informací teprve uskuteční), stejně jako novináři musejí napsat o zbylých částech hry, protože Game Informerem to jistě neskončí. Za nás bychom tedy konci března moc nevěřili (i kvůli přecpané sezóně, viz např. BioShock či Gears of War) a vsadili si spíš na duben či květen - více o GTA 5 v kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments