Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč EA opět vypínají servery u dva roky starých her?

Vysvětlení, proč si už nezahrajete FIFA 11 či NHL 11 online.

Tak jako pravidelně na přelomu roku se EA rozhodli vypnout servery pro online hraní starších ročníků svých zejména sportovních titulů. Od 11. ledna 2013 si tak nezahrajete multiplayerovou část FIFA 11, NHL 11, Madden NFL 11, NBA Live 10, FIFA Manager 11 a od 14. ledna pak nepůjdou využít ani online služby The Sims 2.

Navenek to může vypadat, že životnost těchto her nepřesahuje plus mínus dva roky, protože např. FIFA 11 vyšla teprve na podzim 2010. EA tento krok vysvětlují statistikou, podle které zmiňované hry nehraje v multiplayeru ani jedno procento z celkového počtu online hráčů všech EA titulů, obvykle z důvodu jejich nahrazení novými díly.

"Za takové situace není pro naše techniky nadále udržitelné pokračovat v zajišťování chodu serverů a běhu těchto her. Raději chceme, aby se tvrdě pracující IT oddělení soustředilo na udržení pozitivního zážitku pro zbylých 99% zákazníků, kteří hrají ty mnohem populárnější hry. Doufáme, že jste si s vypnutými hrami užili mnoho hodin zábavy a oceňujeme vaši podporu," obhajují to logicky EA.

FIFA Manager 11 trailer

Read this next