If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Remedy lákají asi na oznámení Alan Wake 2

Dojde k němu každopádně letos.

První díl Alan Wake svého času na Xboxu 360 v prodejích docela propadl, ale masivní zájem o rok starou konverzi na PC (videorecenze) a digitálně distribuovanou odbočku American Nightmare (recenze) ujistil, že tato značka rozhodně není mrtvá. Možná díky tomu opět povstane do něčeho velkého po přesvědčení některého významného partnera.

"V roce 2013 konečně začneme odhalovat to, na čem děláme. Nemohu se toho dočkat, bude to cool," napsal na Silvestra na svůj Twitter scénárista série Alan Wake z finského studia Remedy.

Na oficiální facebookové stránce Alan Wake se společně s linkem na slevy na Steamu (225 Kč za celou sérii už jen devět hodin) zase objevila nenápadná větička, že v roce 2013 se od Remedy dozvíme nějakou zásadní novinku.

Jednat se o něco úplně jiného než Alan Wake, nepochybně by to Remedy nepsali na místo, kde to s ním úzce souvisí, nýbrž někam jinam, aby nemátli fanoušky.

Dlouho se spekuluje, jestli by plnohodnotný Alan Wake 2 náhodou nemohl být startovní hrou pro nový Xbox. Ostatně Remedy si před půl rokem zaregistrovali doménu AlanWake.com. Divné na této teorii však zůstává, že konzole má údajně dorazit v listopadu 2013, ale Remedy mluví o tom, že svou příští hru letos teprve začnou odkrývat, z čehož lze usuzovat, že v tomto kalendářním roce nejspíš vyjít nestihne.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake

Xbox 360, PC

Alan Wake's American Nightmare

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments