Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tomb Raider bude i s multiplayerem

Pomáhá s ním sesterské studio.

Navzdory hlasitému odporu se Tomb Raider stal další z těch primárně singleplayerových her, do nichž byla relativně na poslední chvíli přidána multiplayerová část. Odhalil to časopis OXM, který na obálce mluví o "boji o přežití proti vašemu příteli a nepříteli".

Tvůrci rychle přispěchali na Twitter a oficiální fóra uklidňovat fanoušky, že multiplayer vzniká jen díky zapojení dalšího studia. Eidos Montreal, podepsaný pod Deus Ex a kutící Thief 4, tak Laře vypomáhá s multiplayerem, aby se Crystal Dynamics mohli nerušeně soustředit jen na příběhovou část Tomb Raidera. Takže stejně jako u The Last of Us by přidání online hraní nemělo nijak ovlivnit singl.

Pokud nebudeme počítat isometrickou odbočku Guardian of the Light s co-opem, půjde vůbec o první díl Tomb Raidera, v němž bude něco více než jen hra pro jednoho. Britský obchod GAME předčasně avizoval "širokou škálu MP módů v roli známých Lary ze ztroskotané lodi nebo mrchožroutů Yamataie", ale později to musel odstranit, aby nenarušil plnohodnotné představení plánované od Square Enix.

Tomb Raider vyjde začátkem března pro PC, PS3 a X360, u nás v češtině od Cenegy.

Read this next