If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokračování Crysis může být z jiného žánru než FPS

Producentovo hlasité uvažování.

Kdy že se známé herní série rozkročují a poohlížejí po úplně odlišných žánrech? Pokud jsou zrovna na vrcholu popularity a výrobce z nich chce v ten moment vytřískat co nejvíce (viz nerealizovaný záměr udělat z Call of Duty taktickou strategii na způsob Commandos), pokud slouží coby doprovodný marketingový nástroj pro hlavní hru (viz Hitman: Sniper Challenge) nebo pokud naopak původní styl hratelnosti vyhořel natolik, že pokračování podle hesla "více toho samého" už nemá valnou perspektivu. Zároveň se ale do značky nacpalo tolik peněz, aby vešla ve všeobecnou známost, že by bylo nerozumné ji odložit k ledu.

Někde uprostřed těchto myšlenkových úvah zastihl časopis OXM producenta série Crysis z Cryteku. Ten se už dříve nechal slyšet, že s třetím dílem tato série neskončí a že se klidně může ubírat k Free-2-Play.

"Crysis bylo vždy zamýšleno jako trilogie a vystavěli jsme okolo něj opravdu úžasné univerzum. Co s ním bude dál, rozhodnou designéři. Můžeme zkusit nějaké unikátní věci. Ať už to bude first-person střílečka nebo ne, série určitě má budoucnost," tajemně se vyjádřil Michael Elliot Read.

Jinými slovy, Crytek se stále ještě nerozhodl, co s Crysis dál podnikne a měl by si pospíšit, protože trojka dorazí už koncem února.

Poslední trailer z Crysis 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crysis 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments