Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přidávat obsah do Age of Empires Online už je nerentabilní

Microsoft mu proto vystavil stopku.

Se staršími online hrami to je těžké. Pokud zrovna nejde o World of Warcraft nebo nejsou zásobovány pravidelnými přídavky zdarma, počet jejich hráčů postupem času rapidně ubývá, že v nich ani nenajdete protihráče. A při koupi hry nikde není zaručeno, jak dlouho budou servery fungovat, o čemž by mohli vyprávět třeba EA.

Microsoft se takto rozhodl zastavit přísun nového obsahu pro historickou RTS Age of Empires Online. Nekončí její provoz, hra bude i nadále normálně přístupná, pouze už v ní nenaleznete nic nového. Z původně krabicovky se stal Free-2-Play titul v létě 2012.

"Dostali jsme so do bodu, kdy už není rentabilní vyvíjet další obsah. Hra dostala v uplynulém roce a půl mnoho vysokokvalitního, ručně tvořeného obsahu. Žádné další civilizace nebo vlastnosti do ní odteď už nepřibudou," přiznal producent Age of Empires Online, Kevin Perry na blogu.

Studio Gas Powered Games bude i v budoucnu poskytovat podporu, ale oprava chybějících chyb nebo vybalancování může trvat mnohem déle než dosud. Pokud by se objevila nějaká kritická chyba, zasáhnou, jinak už nechají hru svému osudu.

Read this next