Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wii U z bazaru prý umožňuje přístup k hrám minulého majitele

Jsou hry provázané s konzolí a nikoli s uživatelským účtem?

Paradoxně zrovna v době, kdy světem hýbe patent Sony, přišlo něco podobného, avšak přesně opačného vyznění, z tábora Nintenda. Abychom byli přesní, od uživatele NeoGAFu, který si pořídil použitou konzoli Wii U.

Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že má přístup ke všem hrám, které si zakoupil předešlý majitel této konzole. Když šel do online obchodu (Wii U eShop), některé hry u sebe neměly cenovku, nýbrž ikonu pro opakované stáhnutí. Tímto způsobem si dotyčný stáhl zdarma jinak placené tituly Trine 2 a Nano Assault Neo, přestože byl harddisk konzole před dáním do bazaru kompletně smazán.

Vlastník Wii U z bazaru se domnívá, že přičinou může být systém, kdy si samotná konzole pamatuje, co si na ní kdo zakoupil, nikoli provázání toho s uživatelským účtem (Nintendo Network ID). Pokud by to byla pravda, což zatím není jisté, protože Nintendo to oficiálně nekomentovalo, znamenalo by to zásadní bezpečnostní problém a současně výhodu pro vlastníky konzolí z druhé ruky.

Na druhou stranu by se tomu nikdo nemohl tolik divit, protože je všeobecně známo, že digitální služby Nintenda jsou oproti konkurenčním konzolím o něco pozadu a v době uvedení proto Wii U trpělo dětskými nemocemi. Více v naší recenzi Wii U.

Read this next