Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

THQ nakonec bude rozporcováno v dražbě, hrozí odklady her

U kořisti se prý shlukují EA, Warners Bros či UbiSoft.

Když se těsně před Vánocemi vyjasnila situace okolo THQ oficiálním vyhlášením krachu a bleskovým nalezení investora, byl by to na celou pohádku asi příliš dobrý konec.

Jenže věřitelům THQ se dané řešení vůbec nelíbilo, protože se podle nich seběhlo příliš rychle. Domnívají se, že ta cena, za kterou překupník firmu převzal, byla příliš nízká a dala by se vyšroubovat mnohem výše (možná i kvůli Humble Bundle?). Obrátili se proto na americký soud a ten jim dal za pravdu. Vše tedy začne nanovo.

Koncem ledna se uskuteční dražba, do které se mohou přihlásit zájemci o jednotlivé herní značky či vlastní studia, která tam budou nabízeny a prodány jednotlivě. Mezi údajnými zájemci figurují EA, Warner Bros či UbiSoft. Snaha dosavadního vedení THQ o udržení firmy pohromadě a pokračování v dosavadním stylu proto zřejmě ztroskotá, ačkoli teoreticky může nastat situace, že někdo odkoupí několik značek a studií naráz.

Co to znamená pro vás, koncové hráče? Ačkoli to zatím není potvrzeno, změna pravděpodobně způsobí odklad březnových her (Metro: Last Light a Company of Heroes 2) na později. Nový vlastník v takových případech obvykle potřebuje čas na přehodnocení her, jejich doladění nebo spuštění propagace podle svého gusta. Že se tak asi stane, naznačuje i posun novinářské předváděčky, které jsme se měli tento měsíc zúčastnit v Londýně a byla právě odložena na neurčito.

Read this next