Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak měl původně vypadat Vaas z Far Cry 3?

UbiSoft se ohlíží za zrodem postavy.

Magor, šílenec, úchyl... Takové přezdívky dostával Vaas Montenegro, ikona Far Cry 3, jedna z nejzajímavějších videoherních postav loňského roku. Jak uvedl producent Dan Hay pro IGN, původně se měl jmenovat Bull a vypadal jako generický mini boss, ničím nevybočující od toho, co vídáme v mnoha ostatních hrách.

UbiSoft nebyl s takovým výsledkem spokojen, uznal, že se nepovedl, a rozhodl se charakter největšího záporňáka ve hře redesignovat. Zaujal ho totiž herec Michael Mando, který šel tuto roli ztvárnit. Namísto svalů polosvlečeného borce začali tvůrci klást větší důraz na jeho zvrácenou psychiku po vzoru skutečné předlohy.

Jenže pořád to ještě nebyla finální podoba Vaase. Jakýmsi mezistupněm se stal pyroman oblečený do tílka a se šátky, aby se posílil výskyt červené barvy. Miloval exploze a pleť na levé části jeho těla byla poškozena popáleninami. Drobnou úpravou pyromana se až poté stal Vaas, ale potřebná výbušnost emocí v něm přetrvala, za což můžeme děkovat právě Mandovi (na fotce níže):

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments