Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odstoupil ředitel vývojářů Diablo 3

Chce už zkusit něco jiného.

Tato zpráva může lehce být (a asi i bude) interpretována coby jakýsi důkaz o nenaplnění kreativních cílů a ambicí s Diablo 3. Ale tak jednoduché to zdaleka není a lze stejně dobře věřit i oficiálnímu vysvětlení, ačkoli červíček pochybnosti tam jistě zůstane. Podobně jako když třeba odešli zakladatelé BioWare, podobné změny na vysokých postech se nikdy nedějí jen tak a pokud je některá hra po všech stránkách úspěšná, její vedení většinou nerezignuje.

Jay Wilson, pro někoho kontroverzní ředitel autorů Diablo 3, tedy opouští po sedmi letech tuto pozici a přesune se někam jinam ve firemní struktuře Blizzardu. Oznámil to ve svém blogu

"Minulé roky byly v mém životě nejtěžší výzvou a nejvíce odměňující, takže jsem dosáhl bodu, kde je vhodné posunout se na práci na něčem novém. Nebylo to lehké rozhodování, ale věřím, že jsem učinil správně. Děkuji Blizzardu za to, že mi dal šanci někam se přesunout."

Wilson zároveň ujistil, že jeho odchod neovlivní budoucí plány a podporu Diablo 3. Ke hře se toho prý ještě hodně chystá a zůstane vývojářům po ruce. Nový šéf pro Diablo 3 ještě nebyl jmenován, hledá se prý někdo, kdo dokáže přinést svěží nápady.

"Na Diablo 3 jsem pyšný a nazvdory mým občasným odlišným postojům mi bude herní komunita chybět. Určitě jsem udělal nějaké přešlapy ve vztahu s komunitou, ale vždy jsem se snažil o poskytnutí co nejlepšího herního zážiku," uzavřel odstupující šéf hry. Předtím pracoval v Relicu na Company of Heroes a Warhammer 40k: Dawn of War.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments