Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

SEGA by měla převzít tvůrce Company of Heroes

Zatím nepotvrzené výsledky dražby THQ.

V noci na dnešek došlo k avizovanému rozporcování bankrotujícího vydavatele THQ. V dražbě se zřejmě nenabízely přímo konkrétní chystané hry, nýbrž především interní studia THQ, která mají ze současného portfolia firmy nejvyšší hodnotu. Cílem je, aby věřitelé dostali zpět, pokud možno, co největší částku na umoření dluhů (např. vůči Double Fine či Warner Bros).

Za studio Relic Entertainment, tvůrce Company of Heroes či Warhammer 40k: Dawn of War, měla v dražbě údajně nejvíce přihodit SEGA. To se na první pohled jeví jako výhra, protože tento distributor je všeobecně znám svou vírou ve strategický žánr, viz Creative Assembly a série Total War, kteří se navíc se studiem Relic úzce přátelí.

S ohledem na nedávné nabytí práv na fantasy Warhammera Segou by se tím rýsovaly zajímavé možnosti do budoucna. Zvláštní příchuť by takové vyústění mělo i s ohledem na dřívější domácí tahanici okolo češtiny do Company of Heroes 2 mezi Cenegou a Comgadem. SEGA prý disponuje vysokým objemem hotovostí, dle Yahoo Finance okolo 2 miliard dolarů.

Tvůrců Saints Row a Red Faction ze studia Volition se prý zhostí distributor Dead Islandu z německého Koch Media (Deep Silver). A o RPG South Park: The Stick of Truth má údajně největší zájem UbiSoft, který se uchází i o jiné věci.

Nic z toho však zatím není oficiálně potvrzeno samotnými firmami a informace pcoházejí jen od zasvěcených diskutérů na NeoGAFu, protože k dražbě mají mít přístup jen věřitelé. O osudu autorů Darksiders z Vigilu či hře Metro: Last Light se v tuto chvíli nic neví, ale dražba se dle soudu měla týkat i značek MX vs ATV či Darksiders. Oficiálně budou výsledky porcování THQ oznámeny dnes večer po 18. hodině.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Company of Heroes 2

PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments