If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 24. ledna

Zákaz her v Pákistánu, PS4 doména od tvůrců Heavy Rain, omluva Nintenda za Wii U, inFamous 3, skiny Borderlands 2...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den ráno přesně v 7:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Pákistán zakázal prodej her Black Ops 2 a Medal of Honor: Warfighter po obavách od majitelů obchodů s hrami, kteří jsou přesvědčeni, že hry jejich zemi vyobrazují jako rejdiště teroristů, všimli si FOX News. Kdo bude tyto dvě hry přesto dál prodávat, vystaví se postihům. "Jde o psychologickou válku, kdy se Američané snaží vykreslit Pákistán jako zpropadenou zemi, která je domovem teroristů," řekl k tomu jeden pákistánský úředník.

- Studio Quantic Dream si zaregistrovalo doménu SingularityPS4.com, což mluví samo za sebe (jejich minulé domény se jmenují HeavyRainPS3.com či BeyondPS3.com) a může to vést k staršímu tech-demu Project Kara.

- Patnáctka nových skinů pro postavy Borderlands 2.

- Šéf Nintenda se omluvil za krátkodobý výpadek nových her pro Wii U a přislíbil, že od března to napraví. Jejich konzole také obdrží dva updaty, z nichž ten jarní má zkrátit nahrávací časy při spuštění her a návratu do menu.

- Tvůrci série inFamous by rádi vyrobili třetí díl, ale zatím ho nepotvrdili, jen si pochvalují skvělou spolupráci se Sony a vysoce výkonnou platformu. Sice na tuto značku nedrží práva, ale prý to je jen "malá cena za možnost dělat si hry tak, jak chcete".

- Nabidkou tohoto týdne jsou na Xbox Live přídavky pro Red Dead Redemption zlevněné o polovinu. Starší hry od Rockstaru přibyly i na PlayStation Store, kde je např. Max Payne 3 za lákavých 20 eur.

- Blizzard chce učinit Starcraft 2: Heart of the Swarm přístupnější pro nováčky v sérii.

- Minecraft pro PC překonal devítimilinovou hranici a značný zájem trvá i o Pocket Edition pro tablety.

- Bude se příští konzole Microsoftu jmenovat jednoduše Xbox (bez čísla či dodatku, jako to dělá Apple s iPadem) a bude spolupracovat s budoucím tabletem Surface? Vše, co o tomhle napsala stránka Pocket Lint, se ukázalo být podvrhem. Faktem ale je, že si Microsoft zaregistroval značku Gunpowder, určenou pro "zábavní služby a online videohry".

- PC verzi Grand Theft Auto 5 už zařadil do svého katalogu už i britský Amazon.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments