Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré poledne s Eurogamerem - pátek, 25.1.

Příchod tyrana do AC3, Chivalry zdarma, vyhrožování od Rockstaru, CliffyB se vrátí, pokles Xboxů, risk Disney...

- První část trojdílného příběhového singleplayerového DLC pro Assassins Creed 3 s fiktivní historií o tyranovi George Washingtonovi upřesněna UbiSoftem na 19. února na PC/X360 a 20. února na PS3. Stát bude 800 MS bodů nebo 10 liber (pro držitele Season Passu nic).

- Netradiční středověkou multiplayerovou akci Chivalry: Medieval Warfare bude možné tento víkend hrát na Steamu zdarma (mimochodem, figuruje i v brzkém výběru nejlepších nezávislých her loňského roku podle Michala Bayerla).

- Rockstar měl vyhrožovat režisérovi Vykoupení z věznice Shawshank, že pokud jeho chystaný film LA Noir zasazený do Los Angeles roku 1947 dle knihy nepřejmenuje na něco jiného, zadělá si tím na vážné problémy, raději ho proto nazval Lost Angels. Jinak GTA: Vice City na PlayStation Network od 30. ledna za 10 eur a prý to nebude poslední taková starší záležitost od Rockstaru.

- Sony Online neváhala zabanovat hráče Planetside 2, který v něm strávil 300 hodin času a utratil 230 dolarů, důvodem bylo podvádění s aimboty.

- S Disney Infinite bude výrobce velmi riskovat, protože na disku s hrou se budou nacházet i materiály k ještě nevydaným příbuzným filmům. Prý je to nutnost kvůli limitům současných konzolí, otázkou zůstává, proč na to vůbec všechny hrabače v datech upozorňuje?

- Konverze Resident Evil: Revelations pro VITA nebude, což Capcom nejprve vysvětlil moc malou obrazovkou, ale když to vzhledem k existenci 3DS verze nezabralo, svedl to na "kompletně odlišné rozlišení a funkce" obou handheldů.

- CliffyB, který nedávno odešel z Epicu, si nějak rychle odpočinul a chce se vrátit do tvorby AAA titulů, avšak se založením vlastního studia nikterak nespěchá.

- Free-2-Play diablovka Path of Exile s mikrotransakcemi vstoupila do otevřené bety.

- Activision na březnové konferenci GDC ukáží, jak budou vypadat next-gen obličeje postav v přednášce nazvané "fotorealistické renderování očí a deformací".

- Veteráni ze Sony Liverpool, bývalí tvůrci závodů jako Wipeout či Motorstorm, založili Sawfly Studios a pracují na nějaké nové značce, využívajíce přitom kontakty a zkušenosti ze Sony, takže to zřejmě nebude jen mobilní / sociální záležitost.

- Klon Sonicu nazvaný Freedom Planet překonal svůj skromný cíl na Kickstarteru více než pětinásobně a ještě mu zbývá dvacet dnů. A když je řeč o tom Sonicu, v únoru má být údajně představeno pokračování.

- Nejlépe prodávanou PS3 hrou roku 2012 ve Velké Británii byla FIFA 13, v závěsu následují Black Ops 2, Assassins Creed 3, Hitman Absolution a NFS Most Wanted. Resident Evil 6 je až desátý, Far Cry 3 šesté.

- Trio nedávno zkrachovalých britských obchodů (HMV, Blockbuster, Play) mělo tvořit jen 12 procent tamního trhu, přesto se Konami bojí, že si odteď někteří zákazníci budou myslet, že jedinou cestou nákupu je už pouze online.

- Odbyt Xboxu 360 v USA za poslední Vánoce meziročně klesl na 5,9 milionů konzolí z 8,2 milionů, což se přičítá nadcházejícímu odhalení příští generace, ale i tak to je na osm let staré zařízení úctyhodný výsledek.

Martin Schovanec @schovanec - V Londýně hraji Bioshock: Infinite. Vypadá skvěle i na konzolích - viz fotka.

Read this next