Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Série Metro a Saints Row čekají světlé zítřky, tvrdí Deep Silver

CliffyB je přesvědčuje, ať se vzdají umělých penisů.

Německý vydavatel Koch Media ve středeční dražbě THQ kvůli přetahované s UbiSoftem o Saints Row a studio Volition vytáhl ze šrajtofle více než půl miliardy korun, vydělané nejspíš z Dead Island.

Celý herní průmysl tím šokoval, jelikož jde o nepředvídatelně se chovající firmu, která často mění svou strukturu a vždy byla spíš distributorem než výrobcem vlastních AAA her. Asi by se nikdo moc nedivil, pokud by nové akvizice s Koch Media nenašly společnou řeč nebo kdyby s nimi provedlo něco drastického. Nejen protože se přeci jen jedná o jinou ligu než bývalé THQ, zvyklou spíš na poměry Evropy, která ještě žádné větší americké studio jako Volition nikdy předtím nevlastnila.

Klemens Kundratitz - zakladatel a šéf distributora existujícího v různém skupenství už 20 let, od nedávna uvádějící slibnější hry na trh pod značkou Deep Silver - nicméně ujistil hráčskou veřejnost, že má jen ty nejlepší úmysly. Vyzdvihl uvedení už celkem 200 "neobyčejných" her, úspěch Dead Island a pobočky po celém světě.

"Máme radost, že můžeme spravovat tyto respektované licence, které s námi čekají světlé zítřky," uvedl na adresu Metro a Saints Row. Co s nimi přesně hodlá provést, prý prozradí až v příštích měsících, což v podstatě vyloučilo vydání Metro: Last Light v tom slibovaném březnu, jak mělo, pokud by THQ přežilo. Je zjevné, že se Koch Media nebudou nikam hrnout, už jen kvůli soustředění na dubnový Dead Island: Riptide, taktéž od vývojářů z Východu. Spíš tedy Last Light tipujeme nejdříve na léto.

Studio Volition, sídlící v americkém státě Illinois, mělo vedle tajného projektu kutit (asi next-gen) Saints Row 4 původně cílené na kalendářní rok 2013, do nějž má být včleněn Enter the Dominatrix, jehož obsah se rozrostl ze zamýšleného DLC na něco mnohem většího. Že letošek nestihne, je nyní nad slunce jasné, protože nový majitel do toho určitě bude krafat, když už za ně vysolil tolik peněz.

Saints Row dnes na Twitteru pochválil i slavný Cliff Bleszinski (ex-Epic, plánující návrat), když ho nazval vážnou konkurencí pro GTA, která mu může ukrást podíl na trhu. Dle jeho názoru je zábavnějším titulem, s lepšími herními mechanismy i spádem, než poslední díly GTA. Avšak podle něj sérii Saints Row ubližují různé sexuální narážky a umělé penisy, což herní trh nechce moc přijmout. Vyzval proto vývojáře, ať udělají vážněji pojatou hru v otevřeném světě, která se spíš podobá dílům od režiséra Michaela Manna, jako Heat či Collateral. Vyslyší ho Koch Media?

Read this next