If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crytek otvírá pobočku v Americe, jdou tam tvůrci Darksiders

36 lidí z Vigilu přešlo do nového Crytek studia.

Když THQ oznámilo své ukončení činnosti, jejich nejcennější majetek jako Saint's Row a Company of Heroes se rozprchl do různých směrů a k různým vydavatelům jako k Sega nebo k Ubisoftu. Nikdo ale překvapivě neměl zájem o Vigil Games, tvůrce série Darksiders.

Mohl by Crytek jednou vydat Darksiders 3?

Původně se mluvilo o tom, že o ně mají zájem Platinum Games, tvůrci Bayonetty, ale teď už je jisté, že generální manažer a spolumajitel Vigil Games David Adams společně s dalšími 35 důležitými zaměstnanci přechází do Cryteku. Budou mít své centrum v nově otevřené pobočce Cryteku v texaském Austinu.

"Věříme, že naše CryENGINE technologie otevře novému týmu možnosti vytvářet bezkonkurenční herní zážitky," řekl šéf Cryteku Cevat Yerli a nový šéf studia David Adams v tiskovém prohlášení také nešetří nadšením, že mohou patřit do Crytek rodiny.

Otázkou tedy zůstává - co bude mít nové studio na práci? Budou pokračovat v práci na rozdělané hře s kódovým názvem Crawler, ze které byl již dříve designér bojových systémů Ben Cureton tak nadšený? Zatím není ani jasné, kde skončila práva na sérii Darksiders. Mohl by ve vydávání této série pokračovat právě Crytek?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Darksiders 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments