Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto v budoucnosti jako sci-fi? Rockstar není proti

Jenom musejí mít dobrý nápad.

Říkali jste si někdy, jak úžasné by bylo Grand Theft Auto od Rockstar, kdyby se odehrávalo v budoucnosti jako sci-fi? Rockstar se ten nápad také líbí. A řekl to přímo Dan Houser.

Zatím je ale podle rozhovoru pro francouzský web Ecrans do toho nic netlačí. "Jakmile budeme mít nějaký senzační nápad, hned do toho půjdeme," řekl Dan Houser v rozhovoru.

"Když jsme se rozhodli udělat western, bylo to proto, že jsme chtěli něco sdělit. Nehodláme tedy jít do science fiction jenom proto, abychom měli létající auta a laserové zbraně. Nejlepší sci-fi jsou ty, které nějak promlouvají o stavu lidstva."

Dan Houser říká, že mít sci-fi verzi GTA je velice lákavé a ve světě videoher je všechno možné, ale potřebují to nejdůležitější - "mít k tomu dobrý důvod".

Přesunout GTA sérii do budoucnosti by mohlo také značku oživit, vlastně dost podobně, jako se to podařilo Activisionu s jejich Call of Duty. Dan Houser si ale nemyslí, že by GTA nějaké oživování v současnosti potřebovalo. "V minulosti byli některé naše hry úspěšnější, některé méně, ale pokud budeme pořád dělat takové hry, které ještě nikdo nikdy neudělal, jen tak se nudit nezačneme."

Read this next