Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce Dark Souls už nebude přímo spolupracovat na dvojce

Miyazaki nemá rád příliš mnoho pokračování.

Režisér Dark Souls Hidetaka Miyazaki prozradil, že se nebude přímo podílet na Dark Souls 2. Že své režisérské místo přenechal dvojici Tomohiro Shibuya a Yui Tanimura, o tom se mluvilo už dříve, ale Miyazaki měl na všechno dohlížet. Z rozhovoru pro časopis Edge ale vyplývá, že se vývoje nebude téměř vůbec účastnit.

"Nebudu se podílet na přímém vývoji Dark Souls 2," říká v rozhovoru. "Chci jen říct, že budu vzdálený dohled, nikoli režisér nebo producent."

Co tedy bude dělat? Podle všeho by se měl starat o administrativní záležitosti a spolupracovat na online komponentech hry. "Fanoušci Dark Souls neměli moc radost, jak často vycházely patche. Bylo mi to moc líto a mým úkolem teď bude, aby bylo všechno včas."

Dark Souls 2.

Jeho úkolem bude také zajistit přechod z peer-to-peer připojení uživatelů na propojení založené na serverech, což by mělo vylepšit stabilnost online funkcí. To, že se nebude Miyazaki přímo podílet na hře prý vzešlo přímo z vedení Namco Bandai, kteří chtěli, aby hra po Demon's Souls a Dark Souls mohla nabrat nový směr. Samotnému Miyazakimu to ale podle všeho nevadí - alespoň bude mít čas podle svých slov pracovat na novém tajemném projektu a bude mít možnost zahrát si Dark Souls 2 jako outsider.

O samotném Dark Souls 2 se toho příliš neví, ale v časopise Edge alespoň něco producent Tomohiro Shibuya prozradil. Půjde o přímé pokračování a bude se odehrávat ve stejném vesmíru. "Ústředním tématem Dark Souls 2 bude koncept času a existence času." To už ostatně bylo naznačeno v DLC Artorias of the Abyss, kdy se hráč vracel do předchozích lokací.

Prý je zatím hotovo zhruba 25 procent hry. Nechtěl komentovat, zda se Dark Souls 2 stihne dokončit do konce kalendářního roku, ale zdá se to v tuto chvíli dost nepravděpodobné.

Read this next