Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik říká, že GTA 5 by mohlo být i na nové konzole

Minimálně PS4 by se mohla na podzim začít prodávat.

Když Rockstar včera oficiálně oznámil, že Grand Theft Auto 5 vyjde až 17. září, zmínili u toho platformy PlayStation 3 a Xbox 360. Je ale možné, že by mohla pětka GTA vyjít také na konzole nové generace, když PlayStation 4 už má být odhaleno tento měsíc a prodávat se možná bude už v tomto roce? Někteří analytici jsou o tom přesvědčeni.

Doug Creutz ze společnosti Cowen & Company věří, že by to Rockstar a Take-Two mohli udělat už z jednoduchého důvodu - životnost současných konzolí končí a pokud chtějí tyto společnosti, aby mělo GTA 5 dlouhodobě vysoké prodeje, je jeho vydání i na nové konzole dost logický krok. Pokud v roce 2013 vyjdou nové konzole, ve 2014 už si nikdo moc GTA 5 na starý hardware kupovat nebude.

"Pokud by nové konzole skutečně vyšly okolo prosince roku 2013, vydání Grand Theft Auto 5 na současnou generaci konzolí by mělo určitě negativní dopad na celoživotní prodeje," říká ve své zprávě analytik.

V roce 2014 se také bude zvyšovat počet lidí vlastnící nové konzole a vydání GTA 5 pouze na ty současné by podle něj mělo ještě jedno velké negativum - DLC vydávané v roce 2014 ke GTA 5 by nemělo takový úspěch, jaký by za normálních okolností mělo.

"Očekáváme ale, že Take-Two má plány vydat GTA 5 také na nové konzole." Ale znáte ty analytiky...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments