If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

5 her na PlayStation 3, kterým už dochází čas

Čekáme na ně už pár let a pořád jsme se jich nedočkali.

Sony hodlá již 20. února oznámit své PlayStation 4, ale existuje ještě pětice velmi očekávaných her slíbených na současnou generaci konzole od Sony, kterých jsme se stále ještě nedočkali. Dočkáme se jich vůbec někdy?

AGENT

Na Agentovi má pracovat Rockstar North, což se stejná parta, která stojí i za Grand Theft Auto sérií. Měla to být špionážní hra odehrávající se v 70. letech a Sony ji oznámila jako exkluzivní PS3 titul už v roce 2009. Pracovat se ale má na Agentovi už od roku 2007, tedy dlouhých pět let a více. Take-Two tvrdí, že Agent není zrušen a stále se na něm dělá.

FINAL FANTASY VERSUS XIII

Final Fantasy Versus XIII bylo oznámeno v roce 2006 spolu se dvěma dalšími hrami ze série: Final Fantasy XIII a Final Fantasy Agito XIII. Tyto dvě hry už vyšly, ačkoli Agito nakonec pod jiným názvem (Final Fantasy Type-0). Kdo chybí? Versus. Už se nějakou dobu mluvilo o tom, že je projekt mrtvý, ale Yoichi Wada ze Square Enix tvrdí, že to není vůbec pravda.

THE LAST GUARDIAN

Poprvé byla hra oficiálně ukázána na E3 v roce 2009 a vyjít měla ve 2011. Jak jste si zajisté všimli, nevyšla. Hlavní designér Fumito Ueda odešel ze Sony, ale na The Last Guardian údajně stále pracuje externě. Sony říká, že projekt stále není mrtvý a stále se počítá s tím, že to bude exkluzivní hra na PlayStation 3. Dokonce se na projektu už mají podílet i další studia ze západu. A poslední informace od Sony? Hra vyjde, až bude hotová...

NI-OH!

Tohle je asi nejdéle oznámený titul na PS3, který stále ještě nevyšel. Hra byla oznámena už v roce 2004 a původně se jmenovala pouze Oni a vycházela z nedokončeného scénáře Akira Kurosawy o napůl japonském a napůl blonďatém samurajovi. V roce 2005 se hra znovu zjevila s novým názvem a mělo jít o PS3 exkluzivní titul. V roce 2010 se objevila pouze zpráva, že projekt převzalo studio Team Ninja a v létě 2012 šéf studia říkal, že mají již alpha verzi.

THIEF 4

Hra byla oznámena v roce 2009 a od té doby se o ní příliš nemluví. Což tak nějak naznačuje, že práce na pokračování této klasické stealth akce asi nepokračuje tak, jak si všichni představovali...

A kdo ještě chybí? Například multiplatformní Brother in Arms: Furious 4 nebo v minulém roce oznámené Whore of the Orient. A co takhle Beyond: Two Souls? Hra má vyjít tento rok, tak to snad stihne. Na druhou stranu, Sony například vydalo na PlayStation 2 velmi očekávané God of War 2, i když v té době bylo již na trhu PlayStation 3, takže se nebojí dělat i taková rozhodnutí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Agent

PS3

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

See 3 more

Ni-Oh

PS4, PS3

The Last Guardian

PS4

Thief

iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments