If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 potvrzen: next-gen s otevřeným světem

Ještě větší svět než ve Skyrimu, více než 100 hodin hry.

Ještě předtím, než ho mohl dnes představit sám CD Projekt, Zaklínač 3 byl odhalen v nejnovějším čísle časopisu Game Informer. Jmenovat se bude oficiálně The Witcher 3: Wild Hunt a půjde o hru v kompletně otevřeném světě.

Otevřený svět má být čtyřicetkrát větší, než byl v Zaklínači 2 a dokonce o dvacet procent větší, než ve The Elder Scrolls V: Skyrim. Celých 40 minut vám bude trvat, než jej přejedete na koni.

Zaklínač 3 bude zásadní změnou také v tom, že stejně jako svět, ani příběh nebude rozdělen do kapitol. Zcela otevřený svět umožňuje před pár dny představený engine RedEngine 3, kde nebudou žádné loadovací obrazovky a celý svět se bude plynule streamovat.

Co se příběhu týče, Geralt už má všechny své vzpomínky, takže putuje světem a likviduje monstra a řeší záhady. Stejně jako v knihách. Ačkoli tedy příběh nebude tentokrát lineární, CD Projekt říká, že bude dvojnásobné množství filmečků a přes 100 hodin naskriptovaných questů.

Ve hře jsou tři druhy úkolů. Jedny, které si určujete sami jako zabíjení monster nebo craftování, abyste si zvýšili level a získali lepší vybavení. Pak jsou důležité příběhové questy, které ale nemusíte plnit nebo je můžete přeskakovat. To ale bude mít vliv na některá místa, která jsou například opuštěná, pokud něco nesplníte. Tato příběhová linka je o invazi říše Nilfgaardian. No, a pak jsou ještě jedny příběhové úkoly - Geraltovo pátrání po ztracené lásce. Hra může být dokončena, když se budete věnovat pouze této třetí linii.

Geralt může jít kamkoli na mapě, ale síla nepřátel se nemění podle vašeho levelu, takže jisté oblasti na něj budou zpočátku až moc. Na obálce Game Informeru je Geralt na koni. CD Projekt říká, že ještě nevymysleli pořádně jak na souboje z koně, takže je zatím nemohou slíbit. K dispozici ale budou například i lodě schopné plout po vodě díky novému enginu starajícímu se o fyziku. Lodě i koně lze upgradovat.

Cover image for YouTube videoThe Witcher 3: Wild Hunt Trailer - Game Informer Coverage

Chybět nebudou ani minihry známé například z Grand Theft Auto. Mezi nimi bude například házení nožů na terč. Geralt ale například může dostat za úkol zabít nějaké monstrum a vy budete muset používat i své zaklínačské schopnosti, abyste ho našli. Budete muset prohledávat prostředí, používat své smysly a podobně.

Co se soubojů týče, čím více informací Zaklínač získá o daném monstru, tím lépe se bude moct strefit do jeho citlivého místa. CD Projekt výrazně přepracovává soubojový systém, zejména proto, že si spousta lidí stěžovala, že ve dvojce byl příliš složitý. Ostatně, v Zaklínači 2 bylo celkem dvacet soubojových animací. Tentokrát jich bude mít Geralt celých 96.

Podle CD Projektu dělá na Zaklínači 3 dvojnásobné množství lidí, než dělalo na dvojce a nejsou ještě schopní oznámit platformy. Zaklínač 3 ale bude na "nejnovějších konzolích", což znamená samozřejmě na novém Xboxu a PlayStation. Samozřejmě nebude chybět ani PC verze. A kdy má hra vyjít? Někdy v roce 2014.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments