If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Xbox má mít online ověřování her. Konec bazarům?

Také má používat Blu-ray mechaniku a mít vylepšený Kinect.

Stejné zdroje, které časopisu Edge prozradily důvěryhodné informace o PlayStation 4, jež by mělo být 20. února oficiálně oznámeno, teď prozradily několik informací o novém Xboxu.

A nepotěší fanoušky bazarových her. Ty by totiž v novém Xboxu neměly vůbec fungovat. Dokonce ani konzole nebude fungovat bez internetového připojení, které bude vyžadovat.

Nová verze Xbox Live má být nedílnou součástí nové konzole Microsoftu.

Ačkoli ale konzole bude vyžadovat připojení na internet, hry se stále budou prodávat na fyzických discích. Hry budou na 50GB Blu-ray discích, což je docela zábavné, jelikož Blu-ray technologie patří konkurenční Sony. Podle zdrojů z vývojářských firem by měl být každý Blu-ray disk se hrou opatřen aktivačním kódem a jakmile bude hra jednou použita, už se tento kód vypotřebuje.

Co se vnitřností týče, nový Xbox bude mít procesor od AMD s osmi jádry taktovaný na 1,6 GHz. Grafická karta bude DirectX 11 s 800 MHz a paměť má nový Xbox 8 GB DDR3. Microsoft prý zatím není rozhodnutý, jakou kapacitu budou mít pevné disky na konzoli.

Ačkoli obě konzole vycházejí z PC, vývojáři se shodují na tom, že tentokrát se bude mnohem lépe vyvíjet na PlayStation 4, protože se tam dá mnohem snáze využít jeho výpočetní síla. Studia také při přípravě her na nový Xbox musejí pracovat pouze se schválenými vývojářskými knihovnami od Microsoftu, zatímco Sony vývojáře podporuje v tom, aby si vytvářeli své knihovny nebo jejich upravovali.

Microsoft ale hodně investuje právě do Kinectu, který by měl vyjít v nové verzi. Zatím není známo, zda bude součástí nového Xboxu nebo se bude Kinect 2 prodávat zvlášť.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments