Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 7. února

XCOM jako střílečka bude, Saints Row 4 ještě tento rok, filmový Hitman nebo pěkné návrhy PS4.

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den ráno přesně v 7:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- XCOM jako FPS střílečka stále není zrušená. Stále na ní prý v 2K Martin pracují a podle Take-Two má vyjít v roce 2014. Jinými slovy, XCOM střílečka na nové konzole!

- Britský herec Robin Sachs, který daboval například Zaeeda v sérii Mass Effect, ale třeba i Harrowmonta v Dragon Age, ve svých 61 letech zemřel. Je čas zavzpomínat na senzační Zaeedův hlas...

- Jeden grafik se rozhodl zkusit navrhnout, jak by podle dostupných informací měla vypadat PlayStation 4. Některé ty návrhy jsou moc pěkné, snad i skutečnost bude takhle sexy!

- Na setkání s investory Take-Two prozradilo, že se Borderlands 2 prodalo už 6 milionů kusů. Call of Duty to sice není, ale i tak jde o velice slušný výsledek. Přídavky do Borderlands 2 jsou navíc jejich nejprodávanějším digitálním produktem. Zadařilo se také výbornému NBA 2K13, kterého se prodalo 4,5 milionu kusů (to je tak, když nemáte žádnou konkurenci). Komerční úspěch měl také XCOM: Enemy Unknown, ale tentokrát bez čísel (asi to nebyly zrovna miliony prodaných kusů, ale náklady byly nejspíše také podstatně nižší). Mimochodem, 22 procent výdělků dělají katalogové prodeje GTA 4 a Red Dead Redemption. Kde by bez těch Rockstar jenom byli...

- Zpěvák Axl Rose z Guns N' Roses už před nějakým časem zažaloval Activision za to, že se objevil ve hře Guitar Hero bez svolení a až teď probíhá v Los Angeles soud. Vypadá to zatím, že vyhrát by mohl Activision, ale ten údajně Axlovi Roseovi nabídl jako kompenzaci jeho vlastní hru.

- Víte, jaká firma měla v minulém roce nejlépe kritikou hodnocené hry podle Metacriticu? Možná vás to překvapí, ale je to Electronic Arts. Jejich 37 titulů má průměrné hodnocení 75,2 a jde o jediného vydavatele, který zvládl průměrnou známku 75 a vyšší. Na druhém místě je Microsoft se 42 hrami a průměrným hodnocením 73. Sony je třetí se 45 hrami a průměrným hodnocením 72,3. Nintendo je čtvrté. Namco Bandai je jedno z nejhorších studií - 32 her a průměrná známka 62,5.

- Na PC se chystá vydání Age of Wonders 3. Podle hlavního designéra Lennarta Sase se budou snažit stihnout vydání na podzim. Hra se vyvíjí už od roku 2010 a bude k dispozici přes Steam, GoG.com a v některých regionech také v krabici. Mrknout se můžete i na oznamovací trailer.

- Zajímavá informace přišla od šéfa Koch Media. Ten říká, že Saints Row a Metro vyjdou ještě v roce 2013. Koch Media je společnost, která tyto dvě značky koupila od krachujícího THQ a minimálně v případě Saints Row 4 se neočekávalo, že by ta hra mohla vyjít ještě letos.

- Ačkoli je tvůrce Minecraftu Markus "Notch" Persson oficiálně už milionář, pořád ještě to není boháč, co všude rozhazuje peníze. Dříve se dušoval, že by klidně zaplatil práci na Psychonauts 2, ale když se dozvěděl, že by to stálo 18 milionů, velice rychle vycouval. "Myslel jsem, že pár milionů znamená dva miliony," říká.

- Hollywood si z nějakého důvodu myslí, že je dobrý nápad natočit další filmovou verzi Hitmana. V hlavní roli má být Paul Walker známý z Rychle a zběsile a celé to má režírovat nováček Aleksander Bach, který zatím točil jenom reklamy.

- A na závěr si dáme zase zajímavé video. Takhle vypadá Half-Life 2 upravený tak, aby fungoval s trackováním v Oculus Rift. Hm, zhruba tak nějak si představujeme budoucnost hraní, ne?

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age Of Wonders III

Video Game

Psychonauts

PS2, Xbox, PC

See 2 more

Saints Row: The Third

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

XCOM

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments