Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

J. J. Abrams spolupracuje s Valve na filmovém Half-Life a Portalu

Také chtějí spolu kutit nějakou hru.

Během setkání DICE se objevili na jednom pódiu slavný režisér J. J. Abrams a Gabe Newell z Valve. Byla to náhoda? Kdepak. Ačkoli mluvili o filmovém a herním průmyslu a o jejich možném propojování, jak se zdá, znají se již z dřívějška a dokonce na některých věcech spolupracují. Na čem? Nic velkého, jenom na filmech podle Portalu a Half-Life. A J. J. Abrams by s nimi chtěl spolupracovat také na nějaké nové hře.

Samozřejmě, nic z toho ještě neznamená, že za dva roky půjdeme na film podle Half-Life a sám J. J. Abrams to říká. Zatím došli do fáze, kdy J. J. Abrams našel scenáristu a to je zatím vše.

Ačkoli bylo Valve dříve hodně vyhrazené proti filmovému zpracování jejich her, jak se zdá, nakonec změnili názor. Doug Lombardi z Valve už dříve říkal, že všechny scénáře podle Half-Life, které měl možnost číst, byly příšerné. "Došli jsme nakonec k bodu, když už pro filmové zpracování děláme víc než se jen bavíme," prozradil ale Gabe Newell.

"Skutečně mluvíme s Valve a brzy budeme mít scenáristu. Máme spoustu zajímavých nápadů," prozradil serveru Polygon sám J. J. Abrams. "Portal a Half-Life filmy je něco, co bych rád viděl."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life

PS2, PC

Half-Life 2

PS3, Xbox 360, Xbox, PC

See 2 more

Portal

PS3, Xbox 360, PC

Portal 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments