Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po průzkumu hardwaru je jasné, že Wii U next-gen nedožene

Nintendo nezveřejnilo specifikace, lidé si je zjistili sami.

Nintendo se nijak nemělo k tomu zveřejnit detailnější specifikace jejich konzole Wii U. Například to, jakou grafickou kartu konzole používá. Takže přišla parta znalců, kteří se začali ve Wii U trošku hrabat, aby zjistili, co všechno by měl její výkon dokázat. A není toho mnoho. Alespoň v porovnání s blížící se novou generací konzolí.

Chipworks zveřejnili extrémně zvětšené obrázky vnitřku Wii U, které pak mohli uživatelé NeoGAF detailně prostudovat a zjistit, jaký hardware vlastně Wii U používá. Do svého zjišťování se pustil také náš sesterský server Digital Foundry. A výsledek? "Wii U se rozhodně nemůže rovnat next-gen konzolím".

Ale to asi není dvakrát překvapení.

Grafická karta uvnitř Wii U je zhruba na úrovni Radeon 4650/4670, ale trošku méně výkonná i s menší frekvencí okolo 550 MHz. Podle článku, když tuto grafickou kartu porovnáte s tím, co by mělo být v novém Xboxu nebo PS4, bude to "úplně jiná liga".

Wii U má ale schopnosti zobrazit grafiku lepší než Xbox 360. Podle zjištění Digital Foundry má zhruba 1,5krát větší shader výkon než X360. Vzhledem ale k tomu, že rozlišení 1080p potřebuje 2,5krát větší výkon než v rozlišení 720p, moc to nepomůže.

Wii U podle všeho nejvíce brzdí procesor. Má procesor podobný tomu, který byl v Gamecube taktovaný na 1,2 GHz a právě pomalý procesor by prý mohl být důvodem, proč se tak málo multiplatformních titulů objevuje i na této konzoli.

Otázkou tedy zůstává, co bude s Wii U, jakmile koncem roku vyjdou nové konzole od Microsoftu a Sony.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wii U

Nintendo Wii U

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments