Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Xbox prý půjde ovládat pomocí hlasu, přepíše i text

Pokud tedy máte dobrou anglickou výslovnost, samozřejmě…

Časopis Edge není jediný, kdo má své zdroje v Microsoftu a s několika zajímavými informacemi od svých zdrojů o novém Xboxu přišel také The Verge.

Jeho zdroje tvrdí, že nový Xbox bude mít vylepšené rozeznávání hlasu, kterým půjde konzoli ovládat a bude se chovat podobně jako Siri v nových telefonech iPhone.

Bude stačit vejít do místnosti, říct "Xbox, zapnout" a konzole by vám měla naběhnout. Pokud to tedy řeknete anglicky. Dobře anglicky. Nějak nepředpokládáme, že bude nový Xbox umět rozeznávat češtinu.

Nová verze Kinectu by měla také rozpoznat lidi v místnosti, i podle hlasu a navrhnout multiplayerové hry, které tito lidé už někdy dříve hráli. Nebo se můžete Xboxu zeptat "kde hrají moji přátelé" a konzole vám ukáže, v jakých hrách jsou lidé z vašeho friends listu.

Zabudované by mělo být také přepisování mluveného slova do textu, které se hodí například pro vyhledávání v Internet Exploreru. Očekává se také, že do nového systému už bude plně integrován Skype, který by umožňoval provádět videohovory i během hraní her. Jak možná víte, Microsoft v roce 2011 Skype zakoupil za krásných 8,5 miliardy dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments