Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crytek: Během pár let už bude všechno free-to-play

Jejich cílem je dělat AAA tituly zdarma.

Kdo ví. Je docela možné, že Crysis 4 od Cryteku už bude za pár let free-to-play. Tedy hrát hru budete moci zdarma, ale budete si muset přikupovat například vybavení. Šéf Cryteku Cevat Yerli totiž hodlá u všech svých titulů během následujících pěti let přejít na free to play model.

V rozhovoru pro Venture Beat řekl, že to není žádný jeho nový nápad, ale směřují k tomu už nějakou dobu.

„Myslím, že během následujících dvou nebo tří let budou free-to-play hry konkurencí těm klasicky prodávaným, jako tu ukazujeme v případě Warface," říká v rozhovoru. „Máme v plánu několik klasických konzolových her, ale stále zkoumáme možnosti free-to-play na konzolích. Naším primárním cílem je dělat AAA free to play hry a zcela na ně přejít."

I kvůli tomu vyvíjejí platformu s názvem GFace, která by měla propojovat PC hráče a v budoucnu hráče F2P titulů. Má to být něco jako Steam pro PC hry zdarma. Zatím jde o uzavřenou betu, ale jakmile bude Warface k dispozici i na západě, spustí se také GFace.

V budoucnu nechtějí být tedy jen vývojáři her, ale podobně jako Valve nabízet i distribuci jiným společnostem. Ovšem výhradně distribuci F2P titulů.

Trailer z Warface

Read this next