Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 11. února

Má vzniknout akční RPG s pražským Golemem, Tomb Raider je hotový a WoW už nemá tolik předplatitelů.

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den ráno přesně v 7:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- World of Warcraft už opravdu nehraje tolik lidí, kolik před pár lety. Zatímco na svém vrcholu hrálo tuto MMO kolem 12 milionů lidí, Activision na sebe před investory práskli, že už mají pouze 9,6 milionů předplatitelů. Píšeme "pouze", ale pořád je to víc než kterákoli jiná MMO na trhu.

- Na setkání vývojářů D.I.C.E. Summit 2013 se v minulém týdnu udělovaly ceny za nejlepší hry a tou úplně nejlepší bylo označeno Journey, stahovatelný exkluzivní titul pro PlayStation 3. Tvůrci při této příležitosti přiznali, že vývoj jim trval tak dlouho, že v den vydání Journey na PSN byli prakticky v bankrotu. Bylo to tím, že vývoj hrozně protahovali, protože chtěli docílit toho pravého emocionálního dopadu. Jakmile se jim z 25 testerů tři rozplakali, uznali, že už můžou hru vydat.

- Další beta testování nového SimCity bude probíhat od 16. února, což je za humny. Pokud si chcete stavit své městečko, máte se zaregistrovat. Beta pak poběží jenom 24 hodin, takže pokud se do ní dostanete, připravte si energy drinky. Nebo kokain. Nebo něco. (neberte drogy, jsou špatné)

- Square Enix připravuje tajemnou hru s názvem Murdered: Soul Suspect a mají k tomu také zajímavou webovou stránku. Je na ní vidět silnice.

- Jeden chlápek z Itálie se rozhodl na eBay prodat svou impozantní sbírku her. Dával ji dohromady třicet let, obsahuje tisíce a tisíce titulů a i několik rarit. Počáteční cena byla na 550 tisících dolarech. Sbírka je to opravdu krásná na pohled, ale už v pátek aukce skončila a nikdo peníze nepřihodil. Boháči očividně nemají čas na hraní videoher...

- Activision se koncem minulého týdne pochlubil, že už prodali přes 12 milionů kusů Diabla 3. Na to, že se na PC už žádné hry neprodávají, je to nějak podezřele moc milionů...

- Milovníci natřásajících se prsou Lary Croft se mohou radovat. Nový Tomb Raider je už GOLD, což znamená, že je hra hotová a dokončená. Na Facebooku to prozradil šéf studia Crystal Dynamics. Horší zprávou je, že v novém Tomb Raideru se Laře Croft prsa nenatřásají.

- Někdo se rozhodl, že udělá videohru o našem pražském Golemovi. Moonbot Studios spustili na Kickstarteru sbírku peněz na akční RPG Golem. Ovládat budete Golema, kterého vytvoří pražští židé, aby jim pomohl ubránit Prahu před Borgiou, který ji chce dobýt pomocí armádní výbavičky od Leonarda Da Vinciho. Vážně. Celá hra se pak má odehrávat v Praze. Předpokládáme, že 90 procent lidí, co už dalo na projekt peníze, budou Češi? Podle návrhů tam ale Praha bude vypadat docela zajímavě...

- Zajímá vás, jaká je přesně úloha tvůrce Cyberpunku Mika Pondsmithe na hře Cyberpunk 2077 od CD Projektu? Nejste sami a Mike Pondsmith nám to konečně osvětlil. Podle svých slov každých 5 až 6 měsíců létá do Polska, aby se podíval, jak hra pokročila a případně řekl, co si myslí. Jeho hlavním úkolem je ale říct CD Projektu, co se ve světě Cyberpunk stalo mezi čtvrtou korporátní válkou ve 2024 a rokem 2077. Pokud vám to něco říká, jste oficiálně geekové.

- Tradičně si závěrem Dobrého rána dáváme nějaké video. Tentokrát se podíváme na teaser na hraný seriál podle Skyrimu. Ano. Skyrim: The Shadow Cult má být skoro profesionální seriál, který vznikne, pokud filmařům pošlete přes Indiegogo nějaké peníze. Potřebují 10 tisíc. A doufejme, že na ně nepřijdou agresivní právníci z Bethesdy.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Journey

PS4, PS3, PC

See 3 more

Murdered: Soul Suspect

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Awaiting cover image

Tomb Raider

PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments