Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Xbox má údajně vyžadovat Kinect a instalace na HDD

Jak je to ale s blokací bazarovek stále nevíme.

Server Kotaku kontaktoval zdroj, který má údajně přístup k devkitu nového Xboxu a také k jeho detailním dokumentům. Z nich vyplývá, že k používání Xboxu budete muset mít zapnutý Kinect, je třeba instalovat hry na HDD a bude možné hrát i několik her současně díky multitaskingu.

NOVÝ KINECT

Kinect si naštěstí nebudou muset lidé kupovat zvlášť, protože by měl být součástí každého nového Xboxu. Abyste vůbec mohli používat Xbox, musí být Kinect zapnut a kalibrován, říká zdroj. Požadavek mít Kinect zapnutý by měl pomoci vývojářům, protože mají garantováno, že každý systém bude totožný pro všechny zákazníky a vývojáři mohou s Kinectem pracovat.

Nový Kinect by měl být schopný sledovat až šest osob v dohledu kamery. Tentokrát by měl mít dostatečné rozlišení na to, aby například rozeznal, zda máte otevřenou nebo zavřenou dlaň. Také dokáže analyzovat váš výraz v obličeji a rozeznat, zda se rozčilujete, jste smutní nebo nadšení.

INSTALACE NA HDD

Další povinnou věcí budou instalace her na pevný disk. Na Xbox 360 měli hráči možnost si hru nainstalovat, ale všechny běžely také přímo z disku. Jelikož teď ale budou instalace povinné, Microsoft se prý rozhodl obdařit všechny konzole minimálně 500 GB pevným diskem. Hry navíc mohou být instalovány v pozadí, takže nemusíte zdlouhavě sledovat pomalou instalaci.

PŘEPÍNÁNÍ MEZI HRAMI

Nový Xbox by měl mít také multitasking, což znamená, že můžete mít zároveň puštěny i dvě hry. Jednu hru si tak můžete zapauzovat, pustit si jinou a pak se plynule vrátit k té předchozí v místě, kde jste ji právě nechali.

NOVÝ OVLADAČ, STARÝ NEPŮJDE

Co se ovladače týče, měl by být přepracovaný a podle dokumentu vám dokonce nebude klasický Xbox 360 ovladač fungovat s novou konzolí. Nový ovladač má totiž používat novou bezdrátovou technologii nekompatibilní se starým způsobem komunikace mezi ovladačem a konzolí.

SPECIFIKACE

Zdroj Kotaku potvrzuje již dříve známé specifikace - osmijádrový procesor běžící na 1,6 GHz, grafická karta o taktu 800 MHz s podporou DirectX 11, 8 GB DDR3 paměti a podpora Blu-ray disků od Sony. Konzole bude mít také zabudované Wi-Fi, ale podporuje i klasický ethernetový kabel. Podporovat má konzole 3D v rozlišení 1080p a co se zvuku týče, můžete jej vyvádět buďto přes HDMI nebo optiku a podporuje až 7.1 repráků.

Zdroj Kotaku se nijak nevyjadřuje k dřívější informaci, že by nový Xbox měl přes online aktivace blokovat bazarové hry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments