Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na Age of Wonders 3 se podílí sám tvůrce Minecraftu

Markus "Notch" Persson přispěl svými penězi.

Další díl RPG strategie Age of Wonders 3 by nikdy nevznikl, kdyby vývojářské studio Triumph Studios nezískalo strategického partnera. Nějakou dobu se mluvilo o tom, že by jím mělo být Epic Games, ale jak se ukazuje, nejde o žádné studio. Tím partnerem, který projekt pomohl financovat, je sám tvůrce Minecraftu Markus "Notch" Persson.

Ten se, jakožto fanoušek série, rozhodl dát na Age of Wonders 3 peníze a dokonce tolik, že nizozemská společnost Triumph Studios už nepotřebuje hledat žádného vydavatele.

Lennart Sas, ředitel Triumphu, Eurogameru prozradil, jak se snažili oslovovat různé vydavatele. Ti projevovali zájem, ale pak se Lennart Sas dozvěděl, že Markus Persson je velkým fanouškem série, a tak mu napsal e-mail. "Představa, že by nám s hrou pomohl sám Notch byla jako splněný sen. Je to fanoušek a navíc nechtěl vlastnit značku Age of Wonders na rozdíl od velkých vydavatelů."

Jediná jeho kontribuce je ale, zdá se, finanční. "Notch je velmi zaměstnaný muž. Teď ještě více než v době, kdy jsme se s ním dohodli," prozradil Lennart Sas.

Age of Wonders 3, na rozdíl od jiných PC titulů vytažených z minulosti, se zcela vyhnul Kickstarteru a tvůrci se rozhodli pro tradiční způsob vývoje. Práce začala v roce 2010 a vyjít má hra na podzim tento rok. V plánu je zatím jistá PC verze, bude také pro Mac. Mluví se i o verzi pro tablety.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
See 3 more

Age Of Wonders III

Video Game

Minecraft

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments