Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 4 prý má stát jen 300 liber (necelých 10 tisíc Kč)

A zpětnou kompatibilitu řešit streamováním Gaikai?

S blížícím se čtvrtečním odhalením PlayStation 4 se spekulace množí jako houby po dešti. S jednou takovou na téma, které dosud nebylo tolik skloňované, přišel dnes britský list The Times.

Podle něj má PlayStation 4 stát při uvedení na trh pouhých 300 britských liber, tedy v přepočtu necelých deset tisíc korun. Odvolává se na vlastní zdroje z herního průmyslu a nějaké uniklé interní dokumenty.

Když přišla PS3, stála 425 liber a nyní tam stojí 155 liber (analytik Pachter odhaduje brzké zlevnění). Pokud by to byla pravda, PS4 by při premiéře byla o dost přístupnější širšímu publiku. V minulosti u nás stávaly nové konzole téměr 20 tisíc korun. Nicméně neočekáváme, že tento čtvrtek Sony hned oznámí oficiální cenu PS4, tu nám řekne nepochybně až mnohem později.

Z jiného neméně respektovaného deníku, Wall Street Journal, pochází jiná spekulace. Sony prý má u PS4 řešit kritizovanou chybějící zpětnou kompatibilitu pro PS3 hry jejich streamováním přes internet díky službě Gaikai.

Dovedeme si něco takového snadno představit např. pro uživatele PlayStation Plus (nebo nějaké podobné dedikované služby) a pro hráče by to bylo pohodlné řešení. Ostatně už vloni, když Sony koupila Gaikai, se šeptalo o záměru přinést hry z PS1 a PS2 na PlayStation 3, což se nakonec nerealizovalo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments