If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony zlevňuje PlayStation VITA

Zatím jen v Japonsku. Jak v ČR? (aktualizováno)

Vlastní zpráva - Handheld od Sony se po ne úplně uspokojivých prodejních číslech (v Japonsku jen okolo 10 tisíc týdně) stal fackovacím panákem, ačkoli jde jinak o výbornou mašinku pro hraní na cesty, nyní už i s dostatkem solidních her. Sony se už na to asi nemohla déle dívat a po zhruba roce účinkování PlayStation VITA na trhu se rozhodla pro snížení ceny.

Stalo se tak v na poslední chvíli ohlášeném livestreamu, kde byla VITA oficiálně zlevněna na 19,980 japonských jenů. To je v přepočtu přibližně 4100 Kč nebo 215 dolarů. Původní cena v Japonsku o Vánocích 2011 byla 29,980, resp. 24,980 jenů, čili jedná se o slevu o 20-30 procent.

Tato nová cena se tam týká jak 3G verze, tak zároveň i dříve levnější, ale plně dostačující WiFi verze handheldu. V Japonsku začne cena platit od 28. února.

Sony bohužel neuvedla, jak ve zbytku světa, takže z tohoto zlevnění se prozatím mohou radovat jen v zemi vycházejícího slunce.

Eurogamer kontaktoval Jakuba Holého, mluvčího české Sony, s žádostí o vyjádření, jak to s tím bude u nás. "Nebudeme komentovat," zněla blesková odpověď.

AKTUALIZACE - Hodinu poté ještě od Sony dorazilo podrobnější vyjádření, které obdržela i média ve světě: "Snížení ceny, které dnes bylo oznámeno, se týká pouze SCE Japan. V současné době nebudeme oznamovat cokoliv, co by se mělo týkat cenové politiky v rámci České republiky, nebo Slovenska."

VITA byla v ČR potichu zlevněna již vloni na podzim, ačkoli nešlo přímo o oficiální krok Sony, nýbrž obchodníků. Aktuálně tedy stojí pod pět tisíc korun - v bundlu s 4 GB paměťovkou a přibalenou hrou LittleBigPlanet. Další sleva tak rychle během pár měsíců tudíž není příliš pravděpodobná.

Více o tomto handhledu v dedikované sekci Eurogameru, kde nedávno proběhl VITA-týden speciál.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments