Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tester Aliens tvrdí, že hra nikdy nevypadala jako E3 demo

Sega prý všem lhala. A co Wii U verze a hra Creative Assembly?

Může to být všechno rafinovaný podvrh, ale na to toho uživatel Redditu s přezdívkou "soetester" věděl až příliš moc interního. Kromě toho administrátoři Redditu ověřili jeho totožnost a uznali ji jako pravou. To, že dodatečně všechny své příspěvky i účet sám smazal, může být spíš důsledek tlaku ze strany zaměstnavatele nebo odhalení identity. Každopádně berte proto následující odstavce s jistou rezervou.

Tento tester Segy tvrdí, že to dechberoucí E3 demo Aliens: Colonial Marines z roku 2011 (naše E3 dojmy) prý nikdy nebylo součástí skutečné hry a že ani nepocházelo z Unreal Engine 3. Aneb šlo prostě o podvod na novináře i zákazníky (viz videosrovnání), protože to bylo oficiálně nazýváno záběry ze hry a nikoli za např. cílový render (jako v případě svého času Killzone 2).

Sega si byla podle jeho slov před vydáním dobře vědoma, že Aliens jsou špatnou hrou a že pravda vyjde najevo. Gearbox údajně použil peníze, které dostal na Aliens, na svou hru Borderlands 2. A viníkem všech potíží je prý Gearbox, nikoli najaté externí studio TimeGate, jak se hovořilo, přesto se hra slušně prodává.

A co pozdržená Wii U verze Colonial Marines, nezachrání ta celé fiasko? "Jde o odnož PS3/X360 verze, akorát s trháním, horším načítáním textur a špatně navrženými minihrami. Máte např. skener pro skenování nepřátel a dostáváte bonusové body, které vám pomáhají v jejich zabití. Když otevřete dveře, což se ve hře děje často, následuje minihra, ve které musíte udržet teplo na optimální úrovni. Tyto vsuvky jsou frustrující a nezábavné," prozradil dosud neznámé informace dotyčný internista na Redditu s dodatkem, že prý se ve firmě zvažuje zrušení této verze hry.

Tester Segy prý aktuálně pracuje (resp. před výstupem na Redditu spíš "pracoval") na jiné, ještě neoznámené Aliens hře od Creative Assembly (tvůrců Total War), která je dle jeho názoru nadějná - velmi temná, v pomalém tempu a graficky oslňující (textury / nasvícení). Prý ji viděl běžet na PC, ale počítá se i s PS4 verzí díky přítomnosti devkitu v kanceláři, který je stejný jako na uniklé fotce z minulého týdne.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Aliens: Colonial Marines

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments