Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 4 nevyžaduje připojení a povolí hrát bazarovky

Dvakrát vyvrácení dřívějších spekulací.

Naštěstí byly vyvráceny dřívější fámy a dnes je potvrzeno černé na bílém, že PlayStation 4 nebude vyžadovat internetové připojení, jako to má Diablo 3. Podle Sony bude většina hráčů chtít být online, aby využila četné služby a funkce konzole, ale pokud má někdo například datové limity atd., může se svobodně rozhodnout být kompletně offline.

"Sociální zážitky jsou pro nás u PS4 velké téma, ale chápeme, že některým lidem to nevyhovuje, jsou antisociální a nebudeme je proto nutit do toho být pořád připojeni k internetu," řekl speciálnímu reportérovi Eurogameru v New Yorku přímo šéf Sony.

Navzdory dřívějším spekulacím nebude PlayStation 4 ani blokovat bazarové hry. Jednou použité hry půjdou na konzoli normálně spustit a hrát, stejně jako tomu bylo dosud na PS3, potvrdila nám Sony.

"Když si zákazníci koupí krabicovou hru, předpokládáme, že chtějí mít právo ji použít, kdekoli se jim zachce, a my to respektujeme," odpověděl Shuhei Yoshida na další otázku reportéra Eurogameru. Ten antibazarový patent Sony, který se nedávno dostal do oběhu, prý neměl co dočinění s PS4, nýbrž se týkal něčeho jiného, dozvěděli jsme se mimo záznam od jiného zástupce firmy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments