Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí 25. února

Warhorse razí do světa, Dead Space 3 DLC, akce pro Xbox, Grimrock 2, konec tří herních webů, raritní Mafia 1...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den ráno přesně v 7:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Microsoft si minulý týden nechal obnovit speciální doménu XboxEvent.com, což napovídá, že chystá ještě něco před E3. Navíc další zdroje, jako např. The Verge, promluvily o cílení akce pro odhalení nového Xboxu někdy na duben.

- První přídavek pro Dead Space 3 nazvaný Awakened by se měl objevit už 3. března. EA to na Twitteru odepsali hráči, který si všiml jeho achivementů, ale později ten tweet smazali.

- Dan Vávra a ještě někdo z Warhorse Studios se o víkendu vypravili do USA, aby se tam pokusili přesvědčit partnery ochotné investovat do jejich husitského RPG, které jim živě předvedou v demu. Konkrétně navštíví Los Angeles, San Francisco a Seattle.

- Tím novým projektem nezávislého studia Almost Human je opravdu ten Legend of Grimrock 2. Zvažovalo se DLC nebo datadisk pro jedničku, ale autoři prý mají tolik nápadů, spoustu už hotového obsahu či zásadní vylepšení enginu, že raději zvolili plnohodnotné pokračování.

- Tvůrce The Witness vysvětlil jeho přítomnost na konferenci Sony: exkluzivita PS4 se týká jen konzolí a je časově omezená, což znamená, že na PC či iOS se jeho hra může objevit kdykoli, zatímco na X720 či Wii U může být se zpožděním (zatím nic z toho nepotvrzeno).

- Podle Hideo Kojimy je chystaný Metal Gear Solid: Ground Zeroes příliš riskantním až kontroverzním počinem kvůli dospělému ladění a zabývání se tématy, co jsou většinou tabu. Podle něj se hry za posledních 25 let nikam neposunuly a trpí samým zabíjením vetřelců či zombíků, ale Kojima se risku nebojí a jak zdůraznil, kreativita u něj převažuje nad nižším prodejním potenciálem.

- PlayStation 4 nebude podporovat ovladač DualShock 3 z PS3, ale Move ano.

- ZeniMax si zaregistroval názvy The Brigmore Witches a Void Walker's Arsenal, což mohou být budoucí DLC pro Dishonored.

- Vydavatelství Ziff-Davis se rozhodlo úplně zavřít herní weby 1UP, GameSpy a UGO, i propouštět v gigantovi IGN.

- Desítky raritních obrázků z raného vývoje prvního dílu Mafia.

- Producent Army of Two: The Devils Cartel se nechal slyšet, že by rádi vytvořili nejlepší kooperativní kampaň na trhu, ačkoli Visceral Montreal prý před pár dny postihlo masivní propouštění.

- Nějaký titul pro PS4 chystá i britské studio Just Add Water, tvůrci Oddworldu.

- Age of Conan je odteď dostupný i ze Steamu, tzv. Tortage Survival Pack se sbírkou předmětů pro urychlení vašeho postupu s 35% slevou za 6,5 eura.

- Rozhovor pořadu ČT24 Ekonomika s IT konzultantem Radkem Šalomonoem o představení PlayStation 4 (stream je dole na stránce).

Read this next