Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - středa, 27. února

AC4 v životopisech, nepropojené Diablo 3, couvání Sony u bazarovek, krabicový Dragonborn CZ, BioShock VITA...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Assassins Creed 4 se předčasně vyskytl v profilech hned tří zaměstnanců UbiSoftu (zvukaře v Montrealu, tvůrce rozhraní z Bukurešti a testera ve francouzském Annecy), z nichž jeden uváděl vydání v roce 2013. Nyní už to změnili na "ještě neohlášený projekt".

- PC a PlayStation verze Diablo 3 nebudou nijak propojené, tzn. nebude existovat provázání mezi Battle.net a PlayStation Network, což znamená, že uživatelské postavy v obou verzích hry budou separátní. PS3 verze nebude podporovat ani USB klávesnici s myší.

- Cenega uvede tento pátek krabicovou českou PC verzi datadisku Dragonborn pro Skyrim za 449 Kč.

- Bethesda a id Software poprvé veřejně ukáží nějaké své nové hry na QuakeConu ve dnech 1.-4. srpna.

- Pátá várka schválených her na Steam Greenlight zahrnuje onlinovku z druhé světové války, simulaci chirurga, unikátní závody o přežití v chaotickém městě, nekonvenční survival horor, RPG z otevřeného světa či retro zombíci. Opět bez Inquisitora.

- Zdá se, že Sony trochu začíná couvat z ujištění o funkčních bazarovkách na PS4: viceprezident Worldwide Studios Michael Denny totiž řekl, že "hodlají v tomto směru udělat správnou věc jak z pohledu zákazníků, tak z pohledu vývojářů". Podobné vykrucování se z jasné odpovědi ano/ne naznačuje, že to už s použitými hrami nemusí fungovat stejně jako dosud (např. že bazarovky půjde hrát, ale třeba za malý poplatek za aktivaci...?)

- Série LEGO Batman se dosud prodalo neuvěřitelných 14,4 milionu kusů, z čehož tři čtvrtiny zařídil první díl z roku 2008. Dvojka v červnu zamíří i na Wii U.

- VITA odnož BioShocku byla slavnostně oznámena už před 1,5 rokem na E3 2011, přesto se na ní dosud nezačalo dělat, což zavání šlendriánem. Podle Kena Levineho se obchodníci Sony s 2K pořád nedokázali dohodnout na podmínkách vzájemné spolupráce. On sám by prý BioShock pro VITA udělal hrozně rád, ale nemůže začít, dokud mu někdo nezačne proplácet šeky...

- Blizzard na výstavě PAX East koncem března předvede "nějaký vedlejší menší projekt", co nebude ani pokračováním, ani datadiskem, ani nextgen MMO.

- VIP Season Pass za 20 dolarů zařídí v Gears of War: Judgment permanentní dvojnásobně rychlé získávání zkušeností v multiplayeru. Vedle toho ještě přinese šest MP map, dva další režimy a devět odemykatelných věcí.

- Dohrání LEGO City Undercover na sto procent podle slov vývojáře zabere 40-50 hodin.

- Xzone zařadilo do prodeje krabicové indie hry známé spíše ze Steamu, např. Limbo, Terraria, Alpha Polaris...

- Zahájena otevřená beta F2P webovky Anno Online, aspoň pro německé hráče.

- Telltale budou koncem března na konferenci GDC přednášet, jak se jim povedlo vyvolat emocionální reakce hráčů Walking Dead, konkrétně o záchraně Douga.

- Analytik Pachter se domnívá, že The Last of Us vzniká paralelně i pro PS4.

- Deep Silver jdou do mobilních her, aby v budoucnu mohli propagovat své tituly vícero různými způsoby.

- Redaktor Eurogameru Marek Beniač sice nechce chodit na podcasty, ale o své hodnotné názory a postřehy z konference Sony o PS4 se podělil na soukromém blogu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments