Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA údajně mají s Microsoftem exkluzivní dohodu ohledně X720

Reakce na Destiny DLC na PS4?

Nebyli jsme sami, kdo se v podcastu pozastavoval nad tím, proč EA překvapivě chyběli na PS4 konferenci Sony (na rozdíl od mnoha jiných vydavatelů), když přitom Battlefield 4 pouhý den předtím předvedli 500 manažerům obchodu GameStop. Oni sami to zdůvodňují tím, že se jim nehodilo načasování, které chtějí mít ve vlastní režii, a také že by si rádi zachovali vyvážené vztahy se všemi stranami. "Odteď až do červnové E3 oznámíme spoustu nových her," láká finanční ředitel EA Blake Jorgensen.

Server CVG však přišel s jiným vysvětlením. Podle jeho dvou zdrojů má svou roli hrát údajné partnerství mezi Microsoftem a EA ohledně nějaké exkluzivity, kterou prý oznámí na akci k představení příštího Xboxu. Ta se má dle nepotvrzených zvěstí konat asi 26. dubna.

Nelze od toho čekat, že by si Microsoft zaplatil exkluzivitu celého Battlefieldu 4, to by podle mnohých komentátorů bylo tak drahé, že si to v současnosti nemůže nikdo dovolit, ani by na to asi výrobce nepřistoupil kvůli negativním reakcím. Spíš se hovoří o možné časové exkluzivitě nějakého přídavku od EA pro nový Xbox.

Dávalo by to logiku, když jejich největší rival se paktuje se Sony se speciálním PS4 DLC pro Destiny. Všechny přídavky pro Battlefield 3 oproti tomu dostali nejprve hráči na PlayStation 3 a ostatní až o týden později, takže něco podobného, jen opačně a asi na delší dobu, se klidně může opakovat u X720. V úvahu přichází i cílení nového projektu od Respawn Entertainment od zakladatelů série Call of Duty, který budou vydávat právě EA a poprvé se ukáže na E3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments