Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Activision se u nextgenu bojí snížených zisků

Varovali akcionáře kvůli F2P a menším cenám u staré generace.

Zatímco Sony přislíbila dodržení dosavadní hladiny maximálně 60 dolarů u PS4 her a EA se ještě o cenách nerozhodli, ačkoli by je rádi o něco vyšroubovali, Activision to vzali ze svého pohledu výrobce.

Varovali akcionáře před nižšími tržbami v příštích letech kvůli přechodu na nextgen. Jednak kvůli tomu, že hry pro starou generaci (PS3, X360) asi budou muset být prodávány za nižší cenu než dosud nebo než kolik stojí verze na PS4/X720: "Pokud nebudeme schopni udržet ty samé ceny, ať už kvůli tlaku od konkurence nebo kvůli obchodům, projeví se to negativně na našich maržích a finančních výsledcích".

Activision na rozdíl od konkurence (EA, UbiSoft) nemají tolik zkušeností s mikrotranskacemi ani tak rozvinutou infrastrukturu online služeb, takže mají pádné starosti, jestli se jim transformace podaří zvládnout. Jak upozorňují, trh se mění na Free-2-Play model založený na mikrotransakcích, takže musejí rozšířit cesty pro dostání se ke koncovým zákazníkům a je prý pravděpodobné, že průměrné ceny her v budoucnu o něco klesnou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments