Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Metro: Last Light má termín od nového distributora

Nenechá fanoušky čekat tak dlouho.

Nakonec pouhý měsíc od konání dražby THQ trvalo novému držiteli práv, než se seznámil se stavem hry a než se rozhodl o době jejího uvedení. Nakonec se tak stane o něco dříve, než se všeobecně předpokládalo, což je pozitivní zpráva, ačkoli odklad oproti původnímu konci března stále platí.

Metro: Last Light pro PC, PS3 a X360 vyjde přesně 17. května (v USA 14. května). "Toto datum je ideálním vyvážením naší snahy o co nejlepší kvalitu hry a nenecháním čekat fanoušky příliš dlouho," komentoval to šéf distributora Dr. Klemens Kundratitz.

Koch Media samozřejmě zbývající čas nepromrhají a jak uvedli, budou úzce spolupracovat s vývojářským studiem 4A Games, aby jejich dílo bylo co nejpovedenější a aby dostalo veškerou péči, co si zaslouží. Tvůrci to potvrdili na Twitteru s tím, že dodatečně získaný čas jim dovolí hru finálně vyladit.

Nový vydavatelem také znovu naznačil, že s Metro: last Light to neskončí a že se sérií mají další plány.

Domácím distributorem by nejspíš měla zůstat Cenega, která ještě v časech THQ plánovala českou lokalizaci na PC i konzolích (už asi hotovou od Mondyho), ale zatím to není oficiálně potvrzeno a naposledy nám řekla, že jednání stále ještě probíhají. Cenega od značky Deep Silver před rokem uvedla Risen 2, ale spolupracuje s ní i Playman na sáze Dead Island.

Read this next