Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf EA odsoudil novináře kvůli spekulaci o Dead Space 4

A objasnění, že ve všech jejich hrách mikrotransakce nebudou.

Spekulace o údajném zrušení čtvrtého dílu Dead Space původem z webu VideoGamer včera obletěla svět rychlostí komety. Peter Moore, jeden z nejvyšších šéfů EA, neudržel nervy na uzdě a nezvykle se rozhodl to naštvaně okomentovat na fóru sesterského GamesIndustry (jen pro zaregistrované).

Podle něj VideoGamer všechno o zrušení hry pouze vykonstruoval, aby na celé kontroverzi vydělal zvýšeným objemem zobrazování reklam a prokliků. Vyčetl mu, že to nahodil jako první věc ráno, že to dal do souvislosti s mikrotransakcemi, na což odpůrci EA vždy slyší, a že si jen pak zpovzdálí užival "slávu".

Peter Moore ve svých příspěvcích bohužel neobjasnil, jak to tedy s příštím Dead Space ve skutečnosti bude. Ani proč mluvčí EA včera dopoledne nejprve odmítl spekulaci komentovat. Přitom pokud by hned reagoval, že jde o lež, nesmysl nebo cokoli jiného (ne až o půl dne později, že série dál bude existovat), zpráva by se nepochybně tolik nerozšířila..

VideoGamer na to dnes večer kontroval prohlášením, že si za svým článkem nadále stojí, že interními mechanismy ověřoval identitu zdroje a že dal EA prostor k vyjádření ještě před publikováním, ale této možnosti nevyužili. Asi nelze obviňovat novináře za něco, v čem selhalo PR oddělení, které má takovou krizovou komunikaci v popisu práce.

Dodatečně se ozvali i bývalí zaměstnanci Visceral. Například šéf grafiků řekl, že "téměř nic z toho článku není pravda, vše jsou blbosti." Tvůrce rozhraní Dead Space dodal, že zvěsti o konci série byly značně nafouknuté, prý máme vydržet.

Pravda může být někde uprostřed: tzn. že raný prototyp příštího Dead Space klidně mohl být ve Visceral Montreal z různých důvodů odpískán, ale neznamená to automaticky konec série, nýbrž třeba jen pauzu a nutnost začít odznovu někde jinde.

EA se týká ještě jedno uvedení věci na pravou míru, i když tentokrát za to nemohou novináři, kteří pouze tlumočili jejich projev, nýbrž nepřesnost ve vystoupení finančního ředitele na konferenci minulý týden. Když tam řekl, že přidají mikrotransakce do všech jejich budoucích her, myslel tím prý pouze mobilní hry (i protože ty se většinou šíří zdarma) a nikoli všechny plnohodnotné placené, v těch to všech nebude.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Space 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments