Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o přídavku Awakened pro Dead Space 3

Strašidelností se vrátí k minulým dílům + obrázky, video.

Tou nejlepší reakcí na podpásovky je protiútok vedený nikoli verbálně, nýbrž svými příštími kroky. Ví to i v EA a po kauze okolo popřeného zrušení Dead Space 4 chtějí dát všem pochybovačům jasně najevo, že tahle série není mrtvá, oficiálním ohlášením prvního DLC pro Dead Space 3. O něm se vědělo už nějaký čas z Twitteru nebo achievementů, dnes k tomu přibyla média a detaily.

Rozšíření s názvem Awakened má být tou nejtemnější kapitolou ságy, když se bitvy s Nekromorfy stanou ještě mnohem ohavnějšími a děsivějšími. Koncepčně se vrátí k atmosféře předešlých dvou dílů, aby se vyslyšela přání hardcore komunity, pro kterou základní Dead Space nebyl pravým hororem. Tady si má přijít na své díky extrémní strašidelnosti.

V tomto navázání na příběhovou singleplayerovou kampaň, kterou byste měli předem mít dohranou, jinak fungujícím i v co-op scénářích, narazíte na nové druhy nepřátel z řad Nekromorfů i lidí. Zápletka pojednává o další konspiraci, která brání v návratu domů.

Nemohou chybět nové zbraně a součástky. Povalovat se budou ve starých známých lokacích jako je loď Terra Nova (kterou máte opravit, ale změnila se k nepoznání), v otevřených venkovních prostranstvích planety Tau Volantis i v nějakém novém prostředí, které má souvislost s událostmi ze závěru Dead Space 3.

Dnešní video z přídavku

DLC Awakened vyjde už příští týden, 12. března na PC/X360 a o den později na PS3. Bude stát 800 Microsoft bodů nebo 10 dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Space 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments